autovit.ro

Porsche a prezentat oficial modelul 718 Boxster echipat cu motor turbo cu patru cilindri

Porsche a prezentat oficial primele imagini cu noul model 718 Boxster. Noul model introduce o nouă gamă de modele în oferta producătorului german și marchează revenirea motoarelor cu patru cilindri pe modelele sport Porsche.

Porsche a publicat primele imagini oficiale cu noul modle 718 Boxster. Este o evoluție a actualului model Boxster, însă noul model aduce două noutăți importante. Este primul model ce va purta denumirea 718, denumire ce va reuni actualele modele Boxster și Cayman și este primul model Porsche ce folosește motoare boxer cu patru cilindri după lungă perioadă de timp. În istoria recentă a mărcii din Stuttgart, Porsche a mizat exclusiv pe motoare boxer cu șase cilindri. Însă, Porsche nu mai poate ignora curentul downsize al actualei industrii auto și decis să își ajusteze abordarea la capitolul motoare.

718 Boxster S

Astfel, motorul aspirat cu șase cilindri de 2.7 litri dispare din oferta pentru modelul 718 Boxster și este înlocuit cu un nou propulsor de 2.0 litri turbo cu patru cilindri dispuși orizontal. Noua unitate furnizează 300 CP, o cifră impresionantă. De fapt, noul motor oferă cu 35 de cai putere mai mult față de motorul anterior. Pentru varianta mai sportivă 718 Boxster S, Porsche va folosi un motor boxer turbo de 2.5 litri tot cu patru cilindri ce furnizează 350 CP. Noile motoare sunt însoțite de performanțe pe măsură. Atunci când modelul este echipat cu cutie de viteze automată PDK și pachetul Sport Chrono, un 718 Boxster poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.7 secunde. Un 718 Boxster S poate accelera în 4.2 secunde. Viteza de top este de 275 km/oră, în timp ce varianta S plafonează la 285 km/oră.

718 Boxster S

În afară de performanțe îmbunătățite, noile motoare oferă și un consum de carburant mai redus. Consumul mediu raportat pentru motorul de 2.0 litri turbo este de 6.9 litri/100 km, iar pentru cel de 2.5 litri turbo este de 7.3 litri/100 km. Ambele variante vin echipate cu cutii de viteze manuale în standard, iar opțional se poate alege transmisia automată PDK.

718 Boxster S

Noul model aduce și o restilizare vizuală a designului exterior. Spoilerele au fost redesenate, farurile au o formă nouă ușor alungită, iar partea din spate a fost redesenată pentru a primi noul logo 718 Boxster. Interiorul a primit și el o serie de elemente noi, inclusiv un nou display central de dimensiuni mai mari ce folosește cea mai nouă versiune a sistemul infotainment Porsche Communication Management.

Publicul european va putea vedea pe viu noul model Porsche în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, iar primele unități vor fi livrate începând cu 30 aprilie 2016.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)