autovit.ro

Povestea primei generatii Mitsubishi Outlander

Fabricata intre anii 2003 si 2006, prima generatie a crossover-ului compact s-a impus mai ales prin prestatiile dinamice pe sosea ori macadam si mai putin prin aptitudinile din teren accidentat. Iar per ansamblu, utilizatorii s-au declarat multumiti de fiabilitatea acestui SUV cu origini nipone.

Cu o alura tipica de crossover, prima generatie Mitsubishi Outlander a avut de suferit din pricina lipsei unei motorizari turbodiesel. Totusi modelul s-a facut remarcat prin temperamentul sportiv, dar si prin echiparea generoasa pentru acele vremuri. Utilizatorii au mai apreciat pozitia de condus usor coborata si ergonomia dispunerii instrumentarului de bord. A mai fost remarcata configuratia sistemului de suspensie cu schema MacPherson pe puntea fata si multibrat la cea posterioara, solutie tehnica care confera o tinuta de drum remarcabila atat pe asfalt cat si pe macadam.

Outlander_2

Mai trebuie amintit ca prima generatie Mitsubishi Outlander dispune de tractiune integrala permanenta ceea ce permite abordarea unor trasee off-road de dificultate medie. Este bine de stiu ca initial modelul a fost lansat doar cu doua motorizari aspirate pe benzina, dar care s-au dovedit destul de anemice pentru greutatea caroseriei. Astfel, constructorul a suplimentat pe parcurs gama de motorizari cu propulsorul 2.0 Turbo de 201 CP preluat de pe Lancer Evolution VIII, insa numai dupa ce i-a micsorat puterea maxima cu 63 CP si a operat modificari ale raportului final al cutiei de viteze.

Dintre defectele semnalate de-a lungul vremii de catre clienti, preponderent nemultumirile sunt indreptate catre exemplarele din primele loturi fabricate. La exemplarele din ultima decada de fabricatie nu au fost reclamate probleme majore legate de fiabilitatea componentelor de baza, doar consumuri de combustibil destul de ridicate la propulsorul pe benzina supraalimentat. Totusi la achizitionarea unui astfel de SUV la valoare second hand trebuie tinut cont si de costul destul de ridicat al pieselor de schimb.

Voi ce parere aveti despre aceasta prima generatie Mitsubishi Outlander?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)