autovit.ro

Pregătește mașina pentru iarnă

Anotimpul rece este foarte aproape, anumite regiuni din România fiind deja acoperite de zăpadă în ultimele zile. De aceea, orice conducător auto trebuie să facă o scurtă inspecție a mașinii sale pentru a fii pregătit în momentul apariției temperaturilor scăzute și a zăpezii. Iată câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont pentru a avea mașina pregătită de iarnă.

Echipează mașina cu anvelope de iarnă

Acesta nu este doar un sfat, ci este obligatoriu pentru a circula pe teritoriul țării pe timp de iarnă. Astfel, este ilegal să circuli cu anvelope de vară atunci când suprafața de rulare este acoperită de zăpadă, polei sau gheață. În afară de această reglementare, așa cum vă spuneam în articolele trecute, este esențial pentru siguranța dvs. să montați anvelopele de iarnă atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius.

Verifică acumulatorul mașinii

În momentul în care motorul mașinii tale pornește mai greu, cu semne clare că este de vină acumulatorul, trebuie să te aștepți că în orice moment acesta va ceda. Este mai bine să-l schimbi din timp, pentru a evita imposibilitatea de a te deplasa cu mașina atunci când ai nevoie, mai ales pe timp de iarnă. Totuși, dacă mașina nu mai pornește, este bine să știi că există firme specializate care se deplasează la domiciliul tău pentru a înlocui acumulatorul cu unul nou. Pe timp de iarnă, atunci când temperatura scade sub -20 de grade, acumulatorul auto oferă doar 50% din capacitățile sale de la temperaturi normale. Chiar dacă astfel de temperaturi sunt destul de rare, iarna este totuși anotimpul în care acumulatorii auto sunt cel mai mult solicitați. De aceea, este important să treci pe la un service specializat pentru a verifica acumulatorul. Durează doar câteva minute, dar vei știi din timp dacă poți trece iarna cu acumulatorul pe care îi ai.

iarna

Verifică nivelul și concentrația antigelului

Această verificare trebuie făcută într-un service, dar este foarte simplă și nu durează mult. Astfel, vei sta liniștit pe timp de iarnă știind exact temperatura la care îngheață lichidul din sistemul de răcire.

Verifică starea ștergătoarelor

Apă, zăpadă, gheață. Pe timpul iernii ștergătoarele sunt vitale pentru o vizibilitate bună. Verifică dacă acestea mai șterg eficient parbrizul, iar dacă nu, schimbă-le. Deplasările pe timp de iarnă vor fi astfel mult mai ușoare.

Nu uita!

Este deja timpul să ai în mașină un spray care dezgheață, o racletă, o perie pentru a înlătura zăpada și o pereche de mănuși. Nu aștepta primul îngheț sau prima zăpada.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)