autovit.ro

Pregătește mașina pentru plecarea în vacanță

Perioada concediilor este aproape, astfel că este bine să ai în vedere pregătirea mașinii tale din timp. Este posibil ca micile reparații să necesite timp, fiind recomandat să nu lasați aceste operațiuni pe ultimile zile. Iată câteva sfaturi utile pentru a pregăti mașina de vacanță.

 

  1. Verifică anvelopele

Este recomandat să nu pleci la drum cu anvelope care au ajuns la nivelul maxim de uzură. Dacă tot ai nevoie de anvelope noi, mai bine schimbă-le înaintea concediului. Vara, temperaturile ridicate solicită mult anvelopele, iar pentru un drum lung ai nevoie de cel mai înalt nivel de siguranță. De asemenea, nu uita de presiunea în anvelope, foarte importantă atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, pentru protejarea cauciucurilor.

  1. Verifică uleiul, lichidul de răcire

Nu aștepta să se aprindă becul de avertizare al nivelului de ulei, deoarece atunci poate fi prea târziu. Verifică nivelul uleiului, completează dacă este nevoie și păstrează ulei de rezervă într-un bidon în portbagaj.

  1. Verifică starea plăcutelor de frânare

Sistemul de frânare poate fi solicitat suplimentar la plecările în concediu. Distanțele sunt lungi, temperaturile ridicate, iar mașinile sunt încărcate la maximum. De aceea, nu pleca la drum cu plăcuțe de frână uzate. Mai bine schimbă-le. Nu costă mult.

  1. Verifică sistemul de iluminare

Ai grijă ca toate luminile să funcționeze. Este esențial pentru siguranța ta și a celor de la bord. Chiar dacă ai becuri de rezervă cu tine trebuie să știi faptul că unele dintre acestea sunt destul de greu de schimbat, în funcție de marca și modelul mașinii.

  1. masina vacanta

    Studiază legile din tările în care urmează să călătorești

Informează-te asupra limitelor de viteză, asupra alcoolemiei cu care ai voie să conduci, dar și asupra obligativității de a avea sau nu vesta reflectorizanta în interiorul mașinii. De exemplu, în unele tări sistemele de navigație care avertizează de poziționarea radarelor fixe sunt interzise, amenzile fiind foarte mari.

 

  1. Setează din timp GPS-ul și învață traseul

Studiază cu atenție traseul, verifică alternativele și alege cea mai potrivită variantă pentru tine. De asemenea, setează sistemul de navigație din timp și învața punctele intermediare importante în caz de urgență.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)