autovit.ro

Preocuparile soferilor la volan

Banuiesc ca multora dintre noi, soferii, ni s-a intamplat destul de des sa mai avem si alte preocupari in timp ce eram implicati in trafic, la volanul autoturismului. Poate cea mai frecventa abatere este vorbitul la telefonul mobil – de aici si interdictia prin lege. Dar oare daca ai masina cu cutie automata, nu ar trebui sa fie si legea mai permisiva cu tine, ca doar nu mai trebuie sa schimbi vitezele?! Deci poti sacrifica o mana pentru a tine telefonul… Dar oare daca prin lege ne este interzis sa vorbim la telefonul mobil pentru ca ne distrage atentia, oare nu este la fel de periculos sa se fumeze la volan sau sa se manance un sandwich? Oare atentia noastra nu poate fi perturbata de faptul ca a cazut scrumul pe tapiteria scaunului sau ca ne curge sosul de mustar din sandwich pe pantaloni?

Care este aceea limita pe care nu ar trebui sa o trecem niciodata atat pentru siguranta noastra, cat si a partenerilor nostri de trafic? Pana la urma cred ca ramane la laitudinea fiecaruia sa decida ce e in stare si ce nu e in stare sa faca in limitele sigurantei in trafic. Insa putem fi obiectivi incat  sa ne estimam corect?! Oare nu suntem prea permisivi cu noi insine tocmai pentru a ne crea acel confort psihic ca noua nu ni se poate nimic rau la volan? Dar ce se intampla cand este deja prea tarziu?

Auzisem de curand la stiri despre un caz din America, cand o mama, in timp ce era la volan si vorbea si la telefon, isi alapta totodata si copilul (vedeti mai jos reportajul Associated Press).

Va puteti abtine de la a o judeca pe aceasta mama?!  De ce nu? Pentru ca era vorba si despre siguranta copilului ei? Atunci, nu ar trebui sa ne gandim si noi ceilalti la vietile inocente pe care le-am putea afecta prin comportamentul nostru iresponsabil la volan?

Ce este ok si ce nu este ok sa facem in timp ce suntem la volan? Asteptam opiniile voastre. Si nu uitati. Fiti preventivi! Viata are prioritate!

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)