autovit.ro

Prima masina: nou nouta sau second-hand?

Banuiesc ca fiecare sofer si-a pus aceasta intrebare dupa primirea permisului auto: ce ar fi indicat sa imi iau prima data, o masina noua sau o masina second-hand?

Printre argumentele pro masina noua se numara:

  • esti primul ei „stapan”: nu are pete pe tapiserie, nu are zgarieturi pe bord sau cine stie ce aparaturi adaugate/implantate de fostii propietari si de care tu nu ai nevoie.
  • o masina noua poate fi configurata dupa propriile dorinte, de la culoare, motorizare si pana la cele mai mici detalii privind interiorul (insa aceasta personalizare te costa, asadar probabil vei ajunge sa-ti iei tot o varianta standard)
  • ai cheltuieli mai mici cu intretinerea (asta in cazul in care reviziile obligatorii pentru a nu iesi din garantie la service-ul autorizat nu te usuca de bani cat sa mai platesti inca o data pretul masinii de achizitie)
  • beneficiezi de certificatul de garantie pentru a acoperi eventuale defectiuni din fabricatie (desi fiind masina noua, nu te astepti sa beneficiezi de aceasta garantie, cel putin nu mai devreme de 6 ani si atunci e prea tarziu ca nu mai e masina in garantie)

Insa sunt si argumente pro masina second-hand care merita luate in considerare:

  • pretul unei masini second hand este cu mult mai mic decat al uneia de abia iesite din fabrica; astfel poti sa iti cumperi o masina mai tare si mai capabila de care nu te-ai putea atinge in showroom
  • sa nu uitam ca o masina noua nu este o investitie: an de an valoarea ei pe piata se diminueaza, mai ales  in primii 2 ani, cand valoarea masinii scade cu 30-40% din pretul de achizitie.
  • Cu o masina second-hand, vei economisi bani si cu asigurarile – primele la o polita casco sunt mai reduse la o masina rulata decat la una noua.
  • Nu in ultimul rand, pe aceasta masina vei invata sa conduci – vei da cu ea in toate gropile, vei face parcari nereusite pe langa stalpisori, doamne fereste, lipsa de experienta poate fi si cauza unor accidente usoare prin oras. Asadar, se merita sa-ti iei o masina nou-nouta la inceput?

Ne-ar placea sa facem o statistica printre voi, cititorii blogului Autovit.ro. Prima voastra masina a fost nou nouta sau second-hand? Ne-ar ajuta si ne-ar placea sa stim si care a fost motivul deciziei voastre. Mult succes la volan!

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)