autovit.ro

“Prima mașină” – posibil program guvernamental pentru tineri

Ipoteza a fost lansată de către Ministrul Economiei, Constatin Niță, iar programul se află deocamdată în faza de concept, urimând să fie studiată posibilitatea introducerii lui în aplicare după modelul Prima Casă.

 

Cum programul Rabla nu mai funcționează, autoritățile se gândesc la un nou mod de a stimula piața auto. O primă idee a venit din partea Ministrului Economiei, Constantin Niță, care ar dori să pună la punct un program de susținere a tinerilor între 18 și 30 de ani în vederea achiziționării primului automobile. Acesta ar putea fi cumpărat cu un credit bancar garantat de stat. Vor putea fi achiziționate doar mașini noi de către tinerii care nu au mai deținut un automobile, exact după modelul Prima Casă, un program care a avut succes.

New-Dacia-SanderoPrima mașină – pentru cei între 18 si 30 de ani

“Generic i-am spus ‘Prima Mașină’, se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani. Nu există tânăr care să nu-și dorească să conducă o mașină. Vom avea o primă întâlnire cu Fondul de Garantare, contragarantare și producătorii”, a explicat Constantin Niță, Ministrul Economiei.

Dacă programul va deveni realitate, atunci orice tânăr va putea merge la o bancă acceptată în program pentru a depune un dosar cu actele solicitate. Tânărul obține astfel oferta de finanțare și merge la dealerul auto pentru a își alege mașina. Dosarul de la bancă și confirmarea dealerului auto vor ajunge apoi la Fondul de Garantare. Mașina va ajunge la noul proprietar abia după ce instituția va garanta creditul.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)