autovit.ro

Primăria București modifică taxa de poluare: aceasta va fi valabilă pentru toate automobilele, indiferent de județul în care sunt înmatriculate

După ce anunțul inițial al Primăriei București a stârnit valuri de nemulțumiri, edilul capitalei anunță o serie de modificari la viitoarea taxă de poluare ce va intra în vigoare de anul viitor.

Primăria a decis să elimine taxa ce discrimina mașinile înmatriculate în alte județe care circulă sau se află în tranzit prin București. În schimb, Primăria va taxa toate mașinile poluante, indiferente de județul sau țara în care sunt înmatriculate.

Toate mașinile cu motoare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 vor plăti o vignietă pentru a circula în București și nu vor avea dreptul să acceseze zona centrală a orașului.

Mai mult, Primăria București analizează posibilitate ca și automobilele Euro 3 să fie incluse în categoria cu taxă. În forma actuală a proiectului aflat în dezbatere publică, mașinile Euro 3 trebuie să achiziționeze o vinietă electronică care costă 75 lei pentru o lună, 500 lei pentru 6 luni sau 900 lei pentru un an.

Primăria mai caută soluții pentru rezidenții din zona centrală ce dețin mașini din categoriile non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. O propunere este ca aceștia să primească un voucher pentru achiziția unui automobil noi, sau, dacă nu își permit, sau nu doresc acest lucru, să poată folosi voucherul pentru achiziția de electrocasnice.

Anunțul inițial pentru taxa de poluare pentru orașul București a fost făcută la jumătatea lunii august. Dacă taxa va fi aprobată în noua sa formă propusă de Primărie, aceasta va intra în vigoare de 1 ianuarie 2020.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)