autovit.ro
B SECTIUNI

Primul autoturism de 5 stele fabricat in Romania

Lansat cu doar cateva luni in urma, primul model Ford produs la fabrica din Craiova dupa revenirea constructorului american in tara noastra a obtinut calificativul maxim de 5 stele la testele de siguranta EuroNCAP. Iar alaturi de Ford B-Max au mai fost testate alte cinci noi autoturisme: Audi A3, Isuzu D-Max, Kia Cee’d, Renault Clio si Volvo V40. Dar haideti sa vedem care au fost rezultatele acestei sesiuni de testare EuroNCAP…

Chiar daca in ultimii doi ani, testele de siguranta EuroNCAP au devenit din ce in ce mai laborioase, de astazi Ford B-Max se poate lauda cu titulatura de cel mai sigur autoturism fabricat in Romania.

In primul rand trebuie mentionat ca performanta este cu atat mai valoroasa cu cat Ford B-Max nu dispune de montant central. Cei de la EuroNCAP afirma ca rezultatul excelent de 92% in privinta sigurantei pasagerilor adulti este pus pe seama introducerii sistemului Active City Stop, care ajuta soferul sa obtina o eficienta maxima la franare intr-o situatie de urgenta.

Noul Isuzu D-Max a fost creditat cu 4 stele, insa specialistii EuroNCAP mentioneaza ca au sesizat modificari majore la capitolul siguranta comparativ cu modelul testat in anul 2008. Astfel la testarea efectului unui impact asupra pasagerilor adulti a fost obtinut un calificativ de 83%, in timp ce protectia oferita copiilor a fost cotata la 67%. Totusi protectia oferita pietonilor in caz de accident a fost cotata modest cu numai 51%, iar prezenta sistemelor de asistenta a fost evaluata la 71%. Totusi trebuie mentionat ca acest autoturism a pierdut la limita calificativul maxim.

Toate celelalte autoturisme testate in aceasta sesiune au obtinut calificativul maxim de 5 stele EuroNCAP. Astfel noile generatii Audi A3, Kia Cee’d, Renault Clio si Volvo V40 au fost catalogate ca fiind foarte sigure, o mentiune speciala fiind facuta in dreptul lui Volvo V40. Prin urmare modelul suedez a obtinut calificative excelente la toate etapele de testare, maximum de punctaj fiind atribuit in privinta prezentei sistemelor de siguranta. Volvo V40 se distinge de celelalte modele testate prin dispunerea in premiera mondiala a airbagului pentru pietoni, un sistem de siguranta standard pentru toate configuratiile acestui model.

Voi ce parere aveti despre rezultatele obtinute de catre cele sase autorisme testate de EuroNCAP?

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)