autovit.ro

Prin Rabla Plus pentru mașini electrice se va acorda un ecotichet în valoare de 10.000 de euro

Ieri v-am anunțat faptul că s-au stabilit detaliile programului Rabla pentru anul 2017. Este deja știut că tichetul are o valoare de 6.500 de lei, că există o limitare în funcție de emisiile de CO2, dar și ecobonusuri pentru mașinile care emit sub 98 g/km de CO2. Astăzi, o nouă informație extrem de interesantă este confirmată de ministrul Mediului.

 

Dacă pentru modelele hibride bonusul prevăzut pentru anul 2017 este de 2.500 lei, Ministerul Mediului are în plan ca pentru programul Rabla Plus, destinat achiziționării mașinilor electrice, să crească valoarea tichetului de la 5.000 de euro la 10.000 de euro. Creșterea este una impresionantă, iar valoarea o depășește chiar și pe cea a unor țări din Vestul Europei, fiind una dintre cele mai generoase de pe continent.

„Pentru Programul Rabla Plus de anul trecut mi-aş fi dorit să fie mai multe mașini electrice care se vând persoanelor fizice sau juridice. Din păcate, s-au vândut doar 40 şi ceva de mașini. Anul acesta vom avea o sumă care să echivaleze cu o mie de mașini care să se vândă la nivel național, iar prima pentru fiecare cetățean care va dori să acceseze această măsură se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro. În felul acesta cred că putem să facem un program mult mai atractiv”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Mediului.

shutterstock_596165177

Mașinile electrice devin mult mai accesibile

Dacă valorarea de 10.000 de euro s-ar concretiza în programul final, piața de mașini electrice din România ar putea înregistra o creștere semnificativă. De exemplu, Renault Zoe, una dintre cele mai accesibile modele electrice, care are un preț de pornire de 20.082 de euro cu TVA ar avea un preț aproape înjumătățit (exceptând chiria lunară pentru acumulator). Un alt exemplu este cel al lui BMW i3, un modele care joacă deja în liga premium. Acesta are un preț de pornire de 35.581 de euro cu TVA, iar dacă va fi achiziționat prin Rabla Plus, prețul său ar fi similar unei compacte bine echipate. Exemplele pot continua cu Volkswagen up!, cu un preț de puțin peste 25.000 de euro cu TVA. Un lucru este clar – mașinile electrice încep să aibă prețuri în scădere, care cumulate cu noul tichet vor face achiziția mult mai ușoară.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)