autovit.ro

PRO sau CONTRA masinilor fara permis???

Masinile sau, mai bine zis, micromasinile ce nu necesita permis de conducere nu sunt deloc o noutate, nici macar in Romania. Ele sunt destul de raspandite in tari ca Franta, Italia sau Spania, reprezinta un micro-segment din industrie (peste 200 mii astfel de masini in Franta), au o comunitate, o viata, forumuri, insa si…scoli de pregatire pentru cei dornici sa nu-si rupa gatul!
La noi au existat tentative de a le importa si promova, insa, din cate vad eu, acestea nu au prins initial (2005-2006). Suntem, in primul rand, o tara prea snoaba incat sa rulam in masini fata de care Smart-ul pare un SUV impunator!

Iata ca, recent, aceste masinute au revenit in actualitatea si presa vorbeste pe larg despre ele. Motivul? Smecherii carora le-a fost suspendat permisul au gasit o varianta de a continua sa se deplaseze, la volan, in acelasi mediu in care li s-a interzis sa mai faca acest lucru!!!

Acum eu vin si va intreb, vi se pare normal:

1. Ca acesti soferi care au comis abateri, grave sau relative grave, de la Codul Rutier, sa continue sa circule de aceasta maniera?
2. Ca oameni fara permis, deci care NU au demonstrat nicaieri ca ar avea abilitatile necesare acestei indeletniciri, sa ne fie parteneri de traffic?

Nu de alta dar, in harababura de pe soselele noastre, eu cred ca numai de asta mai aveam nevoie ca sa fie “perfect”! Masini mai mult decat “dubioase” in ceea ce priveste securitatea activa si pasiva, conduse fie de soferi suspendati fie de posibili neaveniti sau, in cel mai bun caz, de oameni fara minima baza pe care ti-o da trecerea prin scoala de soferi.

Ce ziceti, PRO sau CONTRA?

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)