autovit.ro

Proba maturitatii pentru a doua generatie Forester

Chiar daca nu a excelat la capitolul design, iar motoarele pe benzina erau cam „gurmande” in acele vremuri, perceptia clientilor cu privire la cea de-a doua generatie Subaru Forester a ramas favorabila. Si au toate motivele, daca tinem cont ca SUV-ul nipon a fost construit pe platforma tehnica a sportivei Impreza…

Lansata in cursul anului 2003, a doua generatie Subaru Forester s-a facut remarcata mai ales prin senzatia la condus, echiparea generoasa, precum si prin confortul din habitaclu. Iar un element definitoriu a fost adoptarea solutiei portierelor fara rame pentru geamuri.

Printre principalele calitati descoperite in timp de catre utilizatorii unui astfel de autoturism se numara motorizarile performante si configurarea facila a pozitiei optime de condus. Au mai fost aduse aprecieri pentru suprafata vitrata ampla care ofera soferului o buna perspectiva in trafic si pentru rezistenta la uzura a materialelor folosite la finisarile din habitaclu.

Forester_2

A doua generatie Subaru Forester a fost produsa timp de cinci ani, iar in exploatare au fost reclamate o serie de vicii de fabricatie, insa niciodata unele prea grave. In primul rand, utilizatorii au semnalat aprinderea nemotivata a unor martori luminosi din plansa de bord, precum si neregularitati in functionarea transponderului sistemului de inchidere centralizata, insa ambele probleme au fost remediate de catre constructor in cursul anului 2005. Pe parcurs au mai fost sesizate defectiuni la sistemul de control al airbagurilor din cauza unui conector care se coroda destul de timpuriu, zgomote deranjante provenite de la puntea spate, precum si anomalii in functionarea sistemului de spalare a geamurilor.

Forester_3

Totusi cele mai importante nemultumiri aduse acestei generatii au fost lipsa unei motorizari turbodiesel, precum si unghiurile de trecere modeste ale caroseriei care penalizeaza abordarea traseelor in teren accidentat de dificultate mai ridicata. Prin urmare, consumul ridicat de carburant al propulsoarelor pe benzina ramane o problema pentru exemplarele achizitionate la varsta a doua. Dar cu toate acestea, a doua generatie Subaru Forester ramane un model emblematic pentru constructorul nipon, iar din punct de vedere tehnic este o masina pentru cunoscatori.

Voi ce parere aveti despre aceasta a doua generatie Subaru Forester? Ce ati mai avea de adaugat la acest review?

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)