autovit.ro

Programul Prima Mașină are undă verde pentru 2017

Programul de stimulare a cumpărării de mașini noi destinat, în principal, segmentului tânăr, este pregătit să debuteze în 2017. Guvernul a aprobat deja normele de aplicare. Deși programul este unul intens promovat de autorități, acesta nu a reușit să atragă prea multă lume în 2016. Doar 75 de persoane au apelat la acest program anul trecut.

 

Chiar și așa, pentru 2017, Guvernul a alocat un plafon de garantare al creditelor de 50 de milioane de lei. Datorită faptului că Timbrul de Mediu a fost eliminat, de la care veneau și fondurile pentru acest program, finanțarea este acum redistribuită de anul trecut, din fondurile care nu s-au utilizat. Programul de stimulare Prima Mașină are ca scop achiziționarea de automobile noi, din segmentul de prețuri mici, cu emisii și litraj reduse și cât mai economice. Acesta a debutat în luna aprilie a anului 2015. Pentru cei care doresc să se înscrie în acest program este important să știe că doar mașinile cu o valoare de până la 50.000 de lei pot fi cuprinse în sistemul de finanțare special creat pentru Prima mașină. Avansul minim pe care trebuie să îl plătească clienții este de 5%, în timp ce dobânzile sunt mai mici decât la alte sisteme de creditare.

shutterstock_575376397

Blocaj la RAR și la înmatriculări din cauza eliminării Timbrului de Mediu

Începând cu data de 1 februarie, Timbrul de Mediu a fost eliminat, iar asta a produs un adevărat blocaj atât în ceea ce privește înmatriculările, cât și programările la RAR. Astfel, pentru a te putea programa în acest moment la RAR este nevoie să aștepți până la jumătatea lunii martie. Asta deoarece volumul de programări a crescut cu circa 50% față de luna decembrie. Faptul că Timbrul de Mediu a fost eliminat era normal să aducă un impuls înmatriculărilor de mașini second-hand, însă acesta a fost peste așteptări. Probabil că a contat și neîncrederea oamenilor în deciziile Guvernului, care putea introduce oricând o nouă taxă de înmatriculare. Așadar, pentru a fi siguri, mulți proprietari au decis să urgenteze înmatricularea propriei mașini decât să riște plata unei noi taxe introduse în regim de urgență.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)