autovit.ro

Programul Rabla 2013 lansat in dezbatere publica in 15 aprilie

Se pare ca vor mai trece aproximativ doua saptamani pana vom sti sigur ce se va intampla cu Programul Rabla 2013. Ministrul mediului, Rovana Plumb, a dezvaluit noi informatii pe aceasta tema ieri, la deschiderea Targului Romenvirotec.

In data de 15 aprilie, Programul Rabla 2013 va fi lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului, iar timp de o saptamana cei interesati isi pot exprima opiniile si propunerile, inainte de inceperea programului. Deoarece modalitatea de desfasurare a acestuia va fi stipulata intr-un ghid de finantare ce se aproba prin ordin de ministru, nu va fi necesara adoptarea de catre Guvern.

Totodata, Ministrul Mediului a anuntat ca Programul Rabla 2013 va primi un alt nume, insa, nu a dorit sa dezvaluie noua titulatura a programului, limitandu-se la a declara ca „se lucreaza pe trei formule”.

Gumtree-fraud-be-carefulCee ce este sigur pana la acest moment este valoarea unui voucher si anume 1.500 euro (6.500 lei). De asemenea, si in cadrul noului program va fi posibila instrainarea tichetului, ministrul argumentand aceasta decizie prin faptul ca „sunt foarte multi cetateni care nu au posibilitatea sa isi cumpere un autoturism numai in baza tichetului”. Insa, cumparatorii de autoturisme noi nu vor mai avea posibilitatea unei reduceri mai mari, prin prezentarea mai multor vouchere.

Cu privire la bugetul alocat pentru anul acesta, se pare ca va fi egal sau mai mare cu cel de anul trecut. Mai mult, ministerul are in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare pentru stimularea reducerii emisiilor de dioxid de carbon, altele decat cele in valoare de 2.500 de euro pentru masinile electrice.

Cu toate ca programul inca nu a inceput, pe internet se pot gasi deja anuntui false de vanzare a tichetelor, pretul acestora „la negru” fiind de 2.500 de lei.

Voi ce parere aveti despre noul Program Rabla?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)