autovit.ro

Programul Rabla Plus pentru achiziționarea de automobile electrice va fi suplimentat cu 350 tichete

Toate tichetele disponibile în programul Rabla Plus pentru achiziționarea de automobile electrice noi au fost epuizate, însă Ministerul Mediului va suplimenta programul cu 350 tichete.

În doar patru luni de lansarea ediției 2019 a programului Rabla Plus pentru achiziționarea de automobile electrice, toate tichetele au fost epuizate. Au fost efectuate 334 de rezervări, fiind pentru prima dată când bugetul este epuizat înainte de finalul anului.

Ministerul Mediului a anunțat, însă, că va suplimentat bugetul pentru programul Rabla Plus cu aproximativ 350 tichete, echivalentul a 15 milioane lei.

Noile tichete sunt disponibile începând cu data de 15 iulie. În cadrul programului Rabla Plus, statul oferă 45.000 lei la achiziționarea unui automobil electric nou. Suma nu trebuie să depășească 50% din prețul de achiziție a unui automobil nou cu motor electric. Programul este valabil și pentru achiziționarea de automobile plug-in hybrid, da în acest caz valoarea ecotichetului este de 20.000 lei.

Programul Rabla Plus nu este condiționat de casarea și radierea unui autovehicul uzat.

În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei. În situația achiziționării unui autovehicul electric hibrid plug-in, cumpărătorul va încasa prima de casare de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)