autovit.ro

Proiect: automobilele electrice și hibride vor putea utiliza gratuit parcările publice din București

Proprietarii de automobile cu propulsie electrică sau hibridă vor putea utiliza în mod gratuit parcările publice din București spune un proiect de hotărâre votat de către Consiliul General al Municipiului București.

Propiectul de hotărâre aprobat de oficialii orașului București prevede ca automobilele electrice sau hibride să poată să poată utiliza în mod gratuit parcările publice din Capitală, măsura este valabilă doar pentru automobilele electrice sau hibride înmatriculate în București, iar identificarea lor se va face printr-o vinietă specială eliberată de Administrația Străzilor. Această vinetă trebuie amplasată la loc vizibil, pe interiorul parbrizului în colțul din dreapta sus.

parking2

Conformul statisticilor oficiale în București sunt înmatriculate în acest moment 1.610 automobile electrice sau hibride. Prin această măsură, oficialii din București încearcă încurajarea utilizării automobilelor cu propulsie electrică sau hibridă, fiind a doua măsură majoră de acest gen, după ce în 2011 impozitul anual a fost micșorat cu 95% pentru acest tip de automobile.

0102014-nissan-pathfinder-hybrid

“Poluarea urbană este una din principalele probleme de mediu ale Municipiului Bucureşti. O măsură pe care o putem lua este de a stimula creşterea numărului de autovehicule hibrid în totalul autovehiculelor care circulă în Bucureşti. O soluţie de stimulare a utilizării maşinilor nepoluante poate fi parcarea gratuită în parcările municipalităţii prin acordarea unei vignete de identificare”, se arată în raportul al Consiliului General.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)