autovit.ro

Proiect de lege: examenul pentru obținerea permisului de conducere ar putea include probă de noapte și poligon

Un proiect de lege depus la Camera Deputaților prevede ca examenul pentru obținerea permisului de conducere auto să devină mai complicat prin susținerea a două probe suplimentare: poligon și traseu de noapte.

Un nou proiect de lege depus la Camera Deputaților vrea să modifice modalitatea de desfășurare a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Dacă în acest moment pentru a intra în posesia permisului de conducere un candidat trebuie să susțină o probă teoretică și una practică susținută în trafic pe timpul zilei, conform noului proiect de lege, în viitor, vor fi susținute patru probe.

scoala-auto-3

Pe lângă cele două probe actuale, noua lege vrea să reintroducă examenul practic în poligon, dar și proba de traseu pe timp de noapte. Nu știm încă care este succesiunea acestor probe sau dacă vor fi susținute într-o singură zi sau în zile diferite. Lege prevede însă că în cazul în care candidatul nu trece de una din probe va trebuie să le repete pe toate pentru a obține permisul de conducere.

Propunerea de modificare a examenului pentru permis auto a fost inițiată pentru ca viitori șoferi să beneficieze de o pregătire mai bună. România are în continuare o reputație foarte proastă în ceea ce privește siguranța rutieră, in 2015 fiind țara cu cel mai mare număr de decese provocate de accidente rutiere la un milion de locuitori.

Rămâne de văzut dacă proiectul de lege va trece de votul Camerei Deputaților și dacă acesta va fi pus în aplicare.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)