autovit.ro

Proiect de lege: limitarea vitezei de rulare la 50 km/oră ar putea fi impusă doar pe anumite porțiuni

Un proiect de lege supus atenției Parlamentului ar putea elimina limitarea vitezei pentru automobile la 50 km/oră pe toată lungimea unei localități. Același proiect mai prevede ca în afara localităților, limitarea vitezei la 50 km/oră să se aplice pentru maxim trei kilometri.

Codul Rutier ar putea suferi o nouă modificare, dacă proiectul de lege propus de un parlamentar UDMR va primi votul aleșilor. Noul proiect de lege vrea să modifice articolul 49 din Codul Rutier prin adăugarea următorului alineat:  “Se interzice limitarea vitezei sub 50 km/h pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate”.

Același proiect mai prevede că în afara localităților limitarea vitezei de rulare la 50 km/oră să nu poată fi impusă pe o distanță mai mare de trei kilometri, cu excepția zonelor cu lucrări în executare. Motivația parlamentarului pentru noul proiect de lege este, spune el, existențaunor limitări de viteză exagerate pentru distanțe extrem de mari, dar și formarea de coloane din cauza limitărilor excesive de viteză

De curând, un alt proiect de lege spune că amenzile pentru pentru depășirea vitezei legale pot fi acordate doar dacă prezența radarelor în zona respectivă este semnalizată corespunzător. Acest proiect nu a fost încă aprobat de Senat și Camera Deputaților.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)