autovit.ro

Proiect de lege: Minim zece puncte de încărcare pentru mașini electrice în fiecare sector din Capitală

Un nou proiect de lege prevede ca fiecare sector din București să aibă minim zece puncte de reîncărcare pentru automobilele electrice până în anul 2020. De asemenea, localitățile cu peste 100.000 locuitori trebuie să asigure minim cinci puncte de reîncărcare.

Un nou proiect de lege depus la Senat vrea să reglementeze infrastructura necesară automobilelor electrice. Statul vrea să încurajeze achiziția de automobile nepoluante, iar bonusul de 45.000 lei acordat prin programul Rabla Plus, a suscitat interes din partea publicului.

statie-incarcare1

Legea vrea să oblige autoritățile locale să creeze infrastructura necesară pentru reîncărcarea automobilelor electrice în București și în principalele orașe din țară. Astfel, în toate orașele cu o populație de peste 100.000 locuitori, administrația locală trebuie să asigure un minim de cinci puncte de încărcare, fiecare punct de încărcare urmînd să aiba capacitatea de a alimenta patru automobile electrice.

P90227473_highRes_50-kw-dc-charging-st

În București, același proiect de lege prevede construcția a minim 10 puncte de încărcare în fiecare sector, cu acceiași capacitate de patru automobile per punct de încărcare. Termenul pentru realizarea acestui proiect este finalul anului 2020.

Dacă legea este aprobată, România ar urma să aibă 155 puncte de încărcare până în 2020. Proiectul de lege mai prevede și ca orice stație de alimentare cu carburant ce are mai mult de 16 pompe să fie obligată să adauge și cel puțin două puncte de încărcare pentru automobilele electrice.

Finanțarea infrastructurii pentru automobilele electrice se va realiza din bugetul fondului de mediu (50%) și din bugetul local (50%).

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)