autovit.ro

Range Rover Velar este noul concurent pentru BMW X3, Audi Q5 și Porsche Macan

Producătorul britanic Land Rover a îmbogățit gama diviziei sale de lux Range Rover cu un nou model. Noul SUV poartă numele Range Rover Velar și se va încadra în gamă între modelele Evoque și Range Rover Sport.

Noul Range Rover Velar devine astfel un concurent direct pentru modele premium ca BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Porsche Macan sau Audi Q5. Velar este o apariție impresionantă la nivel de design, stilul ales fiind un amestec de elemente preluate de la modelele Evoque și Range Rover Sport.

Platforma tehnică folosită este împărțită cu cei de la Jaguar, care au în gamă modelul F-Pace. În ceea ce privește gama de motorizări, noul Velar va primi doar motoare cu patru și șase cilindri. Motorizarea de bază este dieselul 2.0 Ingenium cu patru cilindri ce va fi disponibil în două variante de putere: 180 sau 240 CP. Pentru cei care își doresc un diesel mai puternic, propulsorul V6 de 3.0 litri și 300 CP va fi disponibil pentru modelul Velar. Motorizările pe benzină au 250 CP sau 380 CP pentru propulsorul V6 de 3.0 litri. Acesta din urmă va permite o accelerație de la 0 la 100 km/oră efectuată în 5.7 secunde, iar viteza maximă va fi de 250 km/oră.

range-rover-velar-44

Pe lângă evidentele performanțe dinamice, Range Rover nu renunță la capacitățile off-road. La fel ca și restul modelelor din gamă, Velar va putea fi utilizat fără probleme pe suprafețe de rulare dificile. Suspensia pneumatică permite o gardă la sol de 25 cm, în timp ce versiunile cu suspensie clasică vor avea o gardă la sol de 21.3 cm.

range-rover-velar-55

Interiorul este minimalist, dar spectaculos de elegant. Două ecrane tactile cu o diagonală de 10 inch sunt amplasate în zona consolei centrale. Când automobilul este oprit, aceste ecrane par că fac parte din decor fiind complet negre. La activarea sistemului numit Touch Pro Duo, ecranul inferior devine centrul de comandă pentru sistemul de climatizare, în timp ce cel superior este dedicat infotainmentului.

range-rover-velar-70

La exterior se remarcă mânerele retractabile ale portierelor. Acestea se retrag în caroserie pentru a obține un impresionant coeficient aerodinamic Cx de 0.32, cel mai bun din istoria Range Rover.

Debutul oficial al noului model Range Rover Velar va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)