autovit.ro

Renault dezvăluie primele imagini cu a cincea generație a modelului Clio

A cincea generație a modelului de clasă mică Renault Clio va fi lansată în acest an. Renault a publicat în premieră primele imagini cu noul model.

A cincea generație a modelului Renault Clio va fi lansată în acest an. Este un model extrem de important pentru constructorul francez, fiind unul dintre cele mai bine vândute automobile din gama sa. Până la prezentarea oficială, Renault a publicat în premieră câteva imagini cu interiorul noului Clio.

Renault introduce pentru Clio conceptul de Smart Cockpit al cărui element central este un display central vertical extrem de generos. Ecranul tactil al tabletei centrale are o diagonală de 9.3 inch, fiind cel mai mare din gama Renault.

Noul Clio va primi și o planșă de bord digitală sub forma unui ecran TFT de 7 sau 10 inch în funcție de nivelul de echipare ales. Designul interiorului a fost simplificat, iar o parte din elemente sunt comune cu noua Dacia Duster. De la forma schimbătorului de viteze manual, la comenzile pentru sistemul de climatizare sau șirul de butoane amplasat pe consola centrale, toate sunt similare cu comenzile din modelul Dacia Duster.

Renault promite și materiale de bună calitate și plăcute la atingere. Noul Clio va folosi un volan cu trei spițe cu un airbag mai compact. Scaunele sunt profilate și oferă un bun suport lateral, spune constructorul francez. Interiorul va putea fi personalizat, clienții putând alege din opt teme de design interior.

La o zi distanță, Renault a publicat și imaginile cu exteriorul noului model Clio. Cu un look inspirat de fratele mai mare Megane, noul Clio se prezintă cu dimensiuni exterioare mai mici față de actuala generație. Cu o lungime totală de 4.084 mm, noul model este cu 14 mm mai mic față de generația a IV-a.

Noul model primește trei culori noi care nu erau disponibile în gama Clio până acum: Valencia Orange, Vision Brown și Celadon Blue. Noul model dispune de faruri LED pentru toate nivelurile de echipare.

Portbgajul noului Renault Clio are un volum de 391 litri, cu 26 litri mai mult față de modelul actual. De asemenea, Clio V va dispune și de o gamă RS Line ce va aduce un design cu elemente sportive, jante de 17 inch și o grilă redesenată.

Nu au fost oferite încă detalii despre gama de motorizări ce va fi disponibilă pe noua generație Renault Clio.

* Articol în curs de actualizare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)