autovit.ro

Registrul Auto Român (RAR) pregătește lansarea unui serviciu online pentru verificarea mașinilor rulate

Una dintre cele mai mari probleme la achiziționarea unei mașini SH este verificarea acesteia, identificarea dacă a avut parte de accidente majore și numărul de kilometri rulați. Pentru a rezolva o parte din aceste probleme, RAR anunță că va lansa anul acesta un serviciu online pentru verificarea istoricului mașinii.

În acest moment există mai multe servicii private care pot oferi un raport pentru mașinile rulate. În baza seriei de identificare a mașinii, acestea oferă informații despre daunele suferite la asiguratori, numărul de kilometri reali, intrările în service pentru reparații sau pentru revizii, dar și alte detalii despre echiparea mașinii.

Toate acestea sunt extrem de utile în momentul achiziției și pot ușura cu mult decizia de cumpărare, mai ales că pentru doar câțiva euro orice cumpărător stă liniștit că nu cumpără o mașină cu probleme majore. În acest context, mai ales că serviciul este unul care vizează un număr foarte mare de posibili clienți, Registrul Auto Român a anunțat că va lansa anul acesta un serviciu similar, pentru o informare rapidă, corectă și transparentă de care pot beneficia toti cumpărătorii de mașini rulate din România.

Din ceea ce a declarat purtătorul de cuvânt al celor de la RAR aflăm că servicul este dezvoltat împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar și că termenul de finalizare pentru produsul final este de circa două luni din acest moment. Prețul estimat pentru acest serviciu este între 3 și 5 euro.

Cei care vor dori să afle informații despre o mașină second-hand înmatriculată în România vor trebui să trimită un SMS la un număr special alocat, iar apoi vor primi toate informațiile disponibile pentru acel automobil.

“Acum încă se lucrează la baza de date disponibilă la nivel național care cuprinde toate mașinile înregistrate în România. Pentru mașinile înmatriculate în străinătate se lucrează deja pentru a putea fi făcută extinderea bazei de date”, a declarat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR.

Rămâne de văzut cât de amplă va fi baza de date și nivelul de informație disponibil pentru cei care vor apela la acest serviciu.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)