autovit.ro

Reguli și sfaturi de respectat pe timp de iarnă

Deși vremea este total atipică pentru această perioadă, frigul nu este departe. Nu va mai trece prea mult și iarna își va intra pe deplin în drepturi. Astfel, este bine să ai în vedere sfaturile de mai jos.

 

  1. Este important ca scenariul de vremea rea pe care îl ai în vedere pentru iarnă să fie cel mai drastic pentru zona în care locuiești. În funcție de acesta trebuie să pregătești mașina de iarnă.
  2. Pe baza temperaturilor minime care pot apărea conform punctului de mai sus, mergi la un service pentru a verifica punctul de îngheț al lichidului de răcire. Dacă este nevoie, ajustează-l cu antigel.
  3. Montează anvelopele de iarnă.
  4. Dacă ai un garaj, folosește-l. Înghețul și zăpada afectează vopseaua și supune la un stres suplimentar alte subansamble ale mașinii.
  5. Verifică din timp că instalația de încălzire funcționează eficient. Când ai geamurile aburite pe interior, verifică și sistemul de dezghețare pentru lunetă.
  6. Verifică starea de funcționare a ștergătoarelor. Ploaia, apa și gheața le va deteriora și mai mult. Dacă este nevoie schimbă-le pentru a putea circula în siguranță.

iarna

  1. Vremea rece pune sub stres acumulatorul mașinii. Verifică în service dacă acesta va face față încă unui sezon rece.
  2. Evită să pleci la drum pe viscol puternic. În aceste condiții, vremea se poate schimba rapid și riști să rămâi înzăpezit.
  3. Pe vremea rea ține o trusă de urgență în mașină, mai ales dacă pleci la drum lung. Este recomandat ca aceasta să conțină: lanternă, baterii suplimentare, acumulatori externi pentru telefonul mobil, lumânări și chibrituri, doi săculeți de nisip, o lopată, cel puțin un sac de dormit, apă, mîncare, o trusă de prim ajutor, cabluri de curent.
  4. Dacă rămâi blocat cu mașina în zăpadă sună cât mai repede la numerele de urgență și apoi înștiințează cât mai mulți prieteni despre locația ta. Semnalul telefonului se poate pierde în orice moment. Nu pleca din mașină pentru a căuta ajutor.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)