autovit.ro

Reguli simple pentru iarnă: cum trebuie procedat pentru a proteja mașina de zăpădă, gheață și sare

Anotimpul rece este unul foarte dur pentru mașină, uzura fiind mult mai accentuată atunci când este frig. Însă nu doar motorul este supus unor acțiuni care cresc uzura, ci și caroseria. Zăpada, gheața și sarea pot afecta negativ vopseaua, dar mai grav este dacă acestea sunt curățate necorespunzător. Iată câteva sfaturi simple, dar foarte utile.

 

Cum să cureți zăpada de pe mașină

În diminețile când mașina ta este acoperită cu zăpadă și te grăbești nu încerca metode rapide pentru a o curața. De exemplu, nu utiliza niciun fel de lopată, chiar dacă este de plastic, pentru a îndepărta zăpada de pe caroserie. Este aproape imposibil să nu zgârii vopseaua. Pe piață există produse speciale de îndepărtat zăpada, cu suprafețe de contact din spumă moale. În lipsa acestora, este mai bine să utilizați mănușile pentru o deszăpezire parțială.

 

sfaturi de iarnaCum să cureți gheața de pe mașină

Nu utiliza raclete pentru îndepărtarea gheții de pe caroserie. Acestea sunt special concepute pentru a curăța gheața de pe parbriz, care este o suprafață dură. Caroseria va fi afectată, iar vopseaua va fi zgâriată. Nici apa caldă nu este o soluție, deoarece zonele de sticlă sau plastic se pot sparge la schimbarea bruscă de temperatură. Nu împinge bucățile mari de gheață pe caroserie, deoarece vor produce mini-zgârieturi, care vor afecta vopseaua. Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de gheață este reprezentată de sprayurile speciale pentru zonele vitrate și de încălzirea treptată a mașinii.

 

Cum să cureți sarea de pe mașină

Nu încerca să cureți sarea de pe mașină în niciun alt fel decât la o spălătorie profesionistă. Sarea este extrem de abrazivă și va lăsa în urmă multe urme pe vopsea dacă nu este curățată cu apă și soluții speciale. Spălătoriile fără atingere sunt recomandate. Este foarte important să speli mașina imediat după ce observi sare pe caroserie, mai ales datorită faptului că este corozivă cu metalul și poate favoriza apariția ruginii.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)