autovit.ro

Renault Megane Sedan completează familia compactei din Franța

Renault a anunțat cel mai nou model din gama sa – Megane Sedan se alătură celor două versiuni deja lansate din familia Magane, respectiv hatchback-ul cu cinci portiere și break-ul, denumit Estate. Din punct de vedere tehnologic, sedanul preia platforma modulabilă utilizată și pentru celelalte versiuni, dar și toate tehnologiile prezentate la noul Megane.

 

Deși în general este greu să desenezi un sedan derivat dintr-un hatchback fără să afectezi liniile acestuia, Renault a făcut o treabă foarte bună, deoarece Megane Sedan este unul dintre cele mai frumoase și echilibrate modele de pe piață. Partea din spate a fost elegant integrată și conturează o prezență puternică, dar în același timp elegantă. Renault menționează că spațiul pentru pasagerii din spate este printre cele mai bune din segment, iar portbagajul are un volum maxim de 508 litri, perfect pentru a acomoda bagajele unei întregi familii.

La interior, Megane Sedan este oferit cu toate sistemele de generație nouă pe care le-am văzut pe versiunea hatchback și pe cea break. Astfel, opțional este oferit sistemul multimedia R-Link 2, ce are la bază un ecran tactil de 8,7 inchi. De asemenea, sunt disponibile și Multi-Sense, care permite selectarea mai multor moduri de mers, dar și head-up display-ul sau restul de sisteme de asistență activă.

Renault_80740_global_en

Renault Megane Sedan – gamă de motorizări

În funcție de țară, Megane Sedan va fi disponibil cu cinci versiuni de motorizare, trei diesel și două pe benzină. Propulsoarele diesel poartă titulatura dCi 90, dCi 110 și dCi 130, puterea maximă fiind, evident, de 90 CP, 110 CP și 130 CP. Toate dieselurile sunt oferite standard cu o cutie manuală cu 6 trepte, pentru versiunea de 110 CP fiind disponibilă și o cutie EDC cu dublu ambreiaj și 6 trepte. Motorizările pe benzină sunt în număr de două – SCe 115 și TCe 130. Prima este oferită cu o cutie manuală cu 5 trepte sau cu una CVT cu variație continuă, iar cea de-a două cu o cutie manuală cu 6 trepte sau una EDC cu 7 trepte.

Renault Megane Sedan se va produce în fabrica celor de la Renault din Turcia, de la Bursa. Cei care caută un model din generația veche, pe piața de mașini rulate, pot arunca o privire la ofertele de pe Autovit.ro.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)