autovit.ro
B SECTIUNI

Renteaza un Citroen C5 second hand?

Prima generatie a berlinei de clasa medie (2000 – 2008) s-a facut remarcata prin eleganta, confort si siguranta pasagerilor. Iar dupa prima tinerete, pe lista aprecierilor venite din partea utilizatorilor se mai adauga rata redusa a problemelor grave aparute in exploatare, precum si deprecierea relativ minora in timp. Dar sa vedem care sunt si punctele slabe ale acestei prime generatii Citroen C5…

In primul rand mai trebuie adaugat ca un reper important in istoria modelului Citroen C5 il reprezinta faceliftul introdus in anul 2004 care a vizat atat designul caroseriei si suplimentarea gamei de motorizari, cat si aprecierea considerabila a gradului de siguranta oferit pasagerilor. Prin urmare, la testele de impact efectuate de catre EuroNCAP, varianta cu facelift a primei generatii Citroen C5 a obtinut calificativul maxim de 5 stele.

C5_2

Din relatarile utilizatorilor reiese ca cel mai important atu al lui Citroen C5 este confortul la rulare, asigurat de suspensiile hidropneumatice care absorb eficient denivelarile din carosabil. De asemenea berlina medie s-a mai facut remarcata prin gama performanta de motorizari, in special cele turbodiesel, precum si echiparea standard realmente generoasa pentru acele vremuri.

Un alt avantaj care poate fi luat in calcul la o eventuala achizitie este deprecierea anuala destul de redusa a valorii autoturismului. De asemenea uzura in timp a materialelor textile ori a celor din plastic folosite la finisarea habitaclului a fost catalogata de catre majoritatea proprietarilor ca fiind satisfacatoare.

C5_3

Insa si la prima generatie Citroen C5 au fost semnalate o serie de probleme… Astfel, in special la exemplarele din primele loturi fabricate, au fost reclamate cateva anomalii functionale, dar care au fost remediate pe parcursul anilor de catre constructor. Aceste interventii au vizat un spectru larg de optimizari, de la inlocuirea pompei de alimentare la presiune joasa si pana la aplicarea de izolatii suplimentare intre busonul de alimentare al rezervorului si pasajul rotii.

Totusi utilizatorii au mai remarcat anumite functionari defectuoase ale sistemului electronic care se manifesta prin aprinderea nemotivata a unor martori luminosi din plansa de bord, precum si furnizarea de informatii eronate ale indicatorului de combustibil.

Mai cunoasteti si alte probleme caracteristice acestei prime generatii Citroen C5?

13 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)