autovit.ro

Rolls-Royce Vision Next 100 este conceptul care ne arată viitorul automobilului de lux

Rolls-Royce a prezentat un concept spectaculos numit Vision Next 100, un exercițiu de imaginație ce dorește să ne arate viziunea constructorului britanic pentru automobilul de lux al viitorului: un spațiu perfect dedicat pasagerilor.

Conceptul Rolls-Royce Vision Next 100 este o privire în viitorul mărcii de lux britanice. Lansat cu ocazia sărbătoririi centenarului BMW, concernul care deține marca Rolls-Royce, acest concept este un exercițiu de imaginație. Conform celor de la Rolls-Royce în viitorul nu foarte îndepărtat, automobilele de lux nu vor mai avea nevoie de volan și de spațiu pentru șofer. Acest automobil de lux cu propulsie electrică este complet autonom, iar spațiul interior este conceput ca un lounge de lux dedicat pasagerilor.

P90223441-highRes

Vizual, conceptul Rolls-Royce este spectaculos. Cu linii îndrăznețe ce aduc aminte de mașina personală a lui Batman, conceptul Rolls-Royce este caracterizat de roți imense de 28 de inch ascunse în aripile specifice. Habitaclul este ascuns privirilor indiscrete prin intermediul sticlei negre, iar accesul se face prin intermediul unor portiere ce se deschid vertical. Nu există comenzi, volanul și pedalele dispărând din peisaj. În locul lor există o canapea și un display. Mașina este controlată de un asistent virtual botezat Voice of Eleanor ce reacționează la comenzile vocale ale proprietarului. Singurul element analog ce a rămas prezent la bord este un ceas poziționat în centrul planșei de bord.

P90223433-highRes

Inutil să mai spunem că materialele folosite pentru finisarea interiorului sunt exclusiviste. Lemnul este unul rar, iar podeaua este îmbrăcată în mătase împletită. În ceea ce privește propulsia, Rolls-Royce spune că un asemenea model al viitorului va fi propulsat de un motor electric fără a da mai multe detalii tehnice.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)