autovit.ro

Samsung promite o baterie pentru automobilele electrice ce va asigura o autonomie de 600 km

În viitorul apropiat, Samsung spune că va produce o baterie ce va asigura o autonomie de 600 km pentru automobilele electrice. Mai mult, bateria va putea fi încărcată până la 80% în doar 20 minute.

Tehnologia avansează rapid în cazul automobilelor electrice. Autonomia oferită de acumulatorii de ultimă generație crește de la an la an, iar acum Samsung face un anunț important.

Divizia Samsung SDI a anunțat la Salonul Auto de la Detroit că în viitorul apropiat va lansa un acumulator pentru automobilele electrice ce va rezolva două dintre problemele actuale: autonomia scăzută și timpul de încărcare. În 2021, noul acumulator va oferi o autonomie de 600 km pentru fiecare încărcare, autonomie similară cu cea automobilelor cu motorizări clasice. Iar atunci când va fi încărcat la o priză de mare putere, acumulatorul va avea nevoie de 20 de minute pentru a atinge o încărcare de 80%.

BMW i3 2014

Samsung nu a oferit prea multe detalii tehnice despre noua baterie, dar va folosi celule cu o mai mare densitate. În loc de 12 celule de 2-3 kWh, noul acumulator va folosi 24 de celule cu o capacitate de 6-8 kWh.

nissan leaf

Unul dintre cei mai mari clienți ai Samsung SDI este BMW, deci noul acumulator va fi folosit, cel mai probabil, de gama de modele electrice produsă de constructorul bavarez. Samsung SDI va furniza acumulatori și pentru noul producător Lucid Motors, dar și pentru viitorul SUV Audi e-tron

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)