autovit.ro

Segmentul de autostrada dintre Centura București și Șoseaua Petricani a fost deschis

După ani de zile în care nu s-a reușit deschiderea segmentului de autostradă de doar 6,5 km, autoritățile au organizat un moment special pentru inagurarea bucății de drum, deja denumită autostradă urbană.

 

Segmentul nou deschis leagă autostrada A3, pe care se putea urca doar de pe centura Capitalei, cu Șoseaua Petricani. Ideea este de a putea ajunge mai aproape de centrul orașului, fără a fi nevoie ca șoferii să intre pe centura extrem de aglomerată. Însă, evident, există mai multe probleme.

Prima dintre ele este că segmentul de autostradă urbană se termină în oraș, într-o intersecție în T, într-una dintre cele mai aglomerate șosele din oraș, la limita zonei Pipera, unde traficul este deja extrem de aglomerat.

Practic, zona este acum sufocată de numărul de mașini, asta în condițiile în care traficul de pe A3 este mic spre moderat, deoarece autostrada se termină la Ploiești și este mai lungă decât drumul similar de pe DN1. Din acest motiv sunt încă mulți șoferi care o evită.

În al doilea rând, sistemul cu semaforizare este unul care nu va face decât să creeze cozi și ambuteiaje, indiferent de direcția de mers. În mod normal, o astfel de autostradă trebuia să se termine cu bretele de acces pentru toate direcțiile și cu pasarele care să permită trecerea pe sensul opus fără să fie necesară oprirea traficului de pe șoseaua Petricani.

Este adevărat că soluția aleasă acum este una provizorie, dar dacă cea finală va necesita alți ani până la finalizare, traficul în zona va fi infernal. Primăria are în plan extinderea străzii Fabrica de Glucoză la patru benzi (cea care vine în prelungirea autostrăzii), iar apoi să construiască un sens giratoriu care să preia tot traficul dintre cele trei drumuri.

Cei 6,5 km de la Centură și până în șoseaua Petricani vor avea câte trei benzi pe sens (fără bandă de urgență) și două noduri rutiere: la intersecția cu Popasului și un sens giratoriu la intersecția cu strada Gherghiței, potrivit Companiei de Autostrăzi (CNAIR).

Proiectarea și execuția sectorului de autostradă au fost realizate de Asocierea Aktor – EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fără TVA.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)