autovit.ro

Sfaturi de care trebuie să ții cont când cureți mașina de zăpadă

În acest weekend zăpada a pus stăpânire pe care mai multe zone din România. Stratul depus a fost suficient pentru a pune probleme seriose traficului, mulți șoferi fiind descurajați în a mai scoate mașinile din parcare. Mai jos vă prezentăm câteva sfaturi simple, dar utile, pentru a curața mașina de zăpadă cât mai eficient.

 

  • Sună precum o glumă, dar în primul rând trebuie să-ți găsești mașina, pentru a fi sigur că este a ta, mai ales dacă ninsoara a fost abundentă și a acoperit total mașinile din parcare. Așadar, ai grijă să nu cureți mașina unui vecin.
  • Vino pregătit cu toate uneltele de care ai nevoie: lopată, perie moale, cârpă moale și racletă pentru geamuri. Când ajungi la vopsea, nu utiliza peria pentru a nu zgâria vopseaua.
  • Îmbracă-te foarte bine pentru a nu avea probleme cu frigul. Mănușile cât mai groase și cu protecție ridicată la apă sunt de preferat.
  • Folosește lopata pentru a crea o zonă de acces la ușa pasagerului, pe care trebuie să o cureți prima. Urcă în mașină și pornește motorul, căldura la maximum și orientează fluxul de aer spre geamuri.

deszapezire

  • Dacă zăpada din jurul sau din spatele mașinii este adâncă, nu uita să cureți zona de la evacuare. Gazele trebuie să poate fi eliberate fără restricție, în caz contrar putându-se acumula sub mașină, iar apoi în interiorul mașinii. Tratați acest pas cu foarte mare seriozitate.
  • În primă fază, dacă ai acces în jurul mașinii este bine să cureți plafonul de zăpadă, iar apoi să folosești lopata pentru a îndepărta zăpada de lângă mașină. Încearcă să îndepărtezi zapada curățată departe de alte mașini, nu o arunca pe stradă și nici în zona trotuarelor, unde poate încurca circulația pietonilor.
  • Curăță mașina de zăpada rămasă și geamurile de gheață. Nici nu te gândi să folosești apă fierbinte pentru geamuri deoarece există riscul ridicat de a le sparge.
  • Înainte de a pleca la drum curăță foarte bine zona ștergătoarele și lamelele de gheață. Astfel, parbrizul va fi mereu curat, fără să rămână urme deranjante.
  • După ce ai plecat la drum ține cont de sfaturile noastre pentru a conduce în siguranță pe zăpadă sau gheață.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)