autovit.ro

Sfaturi de sezon: reguli simple pentru a depozita anvelopele

După trecerea iernii apare mereu problema depozitării anvelopelor de sezon. Fiecare poate alege o soluție proprie și aici includem garajul casei, beciul blocului sau balconul locuinței, dar alții aleg soluțiile profesioniste oferite de service-urile de roți. Acestea din urmă vă scapă de toate problemele, dar costă. Așadar, dacă aveți de gând să depozitați anvelopele în regie proprie este foarte important să respectați câteva reguli simple.

 

1. Înainte de a depozita anvelopele utilizați o perie și săpun pentru a curața pneurile de reziduurile provenite de la frânare , de la mizerie sau la substanțele utilizate iarna pentru deszăpezire. Acestea au rol nociv asupra anvelopelor, care își pot pierde din proprietăți. După curățare ai grijă să cureți orice urmă de umiditate, care este dăunătoare pe parcursul depozitării.

 

2. Pe durata depozitării utilizează saci speciali pentru a îmbrăca anvelopele. Sunt foarte practici, se găsesc la majoritatea service-urilor de roți și nu costă mult. Îmbracă anvelopele perfect și utilizează o bandă adezivă pentru a sigila gura sacilor. Astfel, aceștia vor ține umiditatea în exterior.

 

3. Chiar dacă anvelopele sunt îmbrăcate în saci este recomandat să nu fie poziționate în lumina directă a soarelui. Acesta va afecta anumite elemente din compoziția cauciucului, care își va pierde din proprietăți.

 

resapate4. Temperatura optimă recomandată pentru încăperea în care sunt depozitate anvelopele este de 15-25 de grade Celsius. Foarte nocive sunt ozonul, solvenții, uleiurile, dar și umiditatea prea mare.

 

5. Este recomandat ca anvelopele să nu fie poziționate unele peste altele pentru a nu produce deformări ale structurii de rezistență. De asemenea, dacă sunt montate pe jante este important ca presiunea să fie una corectă.

 

Aceste reguli sunt foarte simple și ușor de respectat. Chiar dacă impactul lor asupra anvelopelor nu pare foarte important, respectarea lor poate aduce un plus de kilometri pentru care îți poți utiliza în condiții bune anvelopele, mai ales că acestea sunt un element de bază pentru siguranța deplasării tale.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)