autovit.ro

Sfaturi pentru iarnă – iată cum trebuie să te pregătești

Anul acesta iarna și-a intrat mult mai repede decât ne-am așteptat în drepturi. Pentru șoferi, acest lucru nu însemană decât condiții mai grele, trafic mai lent și mai mult timp pierdut la volan. De aceea, este foarte important ca mașina ta să fie pregătită pentru iarnă pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când te aștepți mai puțin. Mai jos îți prezentăm cele mai importante sfaturi de care trebuie să ți cont pentru a trece anotimpul rece.

 

1. Verifică sistemul electric și acumulatorul pentru a fi în stare optimă de funcționare. Deoarece iarna consumatorii electrici precum scaunele încălzite, farurile sau climatizarea sunt utilizate mai intens, este foarte bine ca acumulatorul mașinii să nu fie mai vechi de 4 ani. Frigul are, de asemenea, un impact negativ asupra funcționării acumulatorului, astfel încât, dacă este prea vechi, poți merge la un atelier specializat pentru a-l schimba.

 

2. Verifică punctul de îngheț pentru antigel. Operațiunea de verificare a punctului de îngheț durează doar câteva minute într-un service. Toată lumea știe care este pericolul dacă lichidul de răcire îngheață și pagubele foarte mari pe care trebuie să le suporți atunci când se întâmplă asta. De aceea, recomandăm o verificare înainte ca temperaturile să devină negative.

 

3. Utilizează lichid pentru spălarea parbrizului special pentru iarnă. Dacă soluția pentru spălat parbrizul nu este rezistentă la îngheț va fi foarte greu să mai dezgheți toate conductele până la primăvară. Cum posibilitatea de a curăța parbrizul în mers este legată de siguranță, ai grijă la soluția pe care o utilizezi pe timp de iarnă.

 

sfaturi pentru iarna4. Verifică ștergătoarele. Vizibilitatea bună este esențială iarna. Dacă ștergătoarele sunt prea uzate, vei avea multe probleme de vizibilitate pe timpul iernii. Așadar, dacă este nevoie, schimbă-le. Pentru a le proteja, curăță-le de gheață în fiecare dimineață.

 

5. Verifică sistemul de dezghețare al lunetei. Este util ca, la prima ocazie, să verifici dacă sistemul de dezghețare al lunetei, dar și al oglinzilor să funcționeze. Vizibilitatea bună pe timp de iarnă este foarte importantă.

 

Foarte important: nu uita să îți echipezi mașina cu anvelope de iarnă sau măcar cu unele all-season. Nu face rabat la siguranță. Anvelopele de iarnă sunt cele mai importante elemente de siguranță pe timp de iarnă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)