autovit.ro

Sfaturi simple despre vizibilitate atunci când ești la volan

Cand vine vorba despre vizibilitate la volan nu face nicio economie deoarece este în joc siguranţa ta şi a celorlalţi participanţi la trafic. Un geam murdar, nişte ştergătoare uzate care nu mai sunt eficiente sau un lichid de parbriz de o calitate slabă pot avea urmări mai grave decât puteţi să credeţi. Este nevoie de un singur moment în care câmpul vizual să fie afectat.

Imaginaţi-vă ce se întămplă dacă rulaţi pe un drum naţional, la viteză ridicată şi un camion vă aruncă noroi pe parbriz în timp ce vă deplasaţi, iar ştergătoarele sunt prea vechi să facă faţă şi nu mai aveţi lichid pentru parbriz în vas. Nu uitaţi să verificaţi aceste aspecte de fiecare dată când plecaţi la drum.

Un set de ştergătoare nou poate fi folosit în condiţii de eficienţă chiar şi pentru mai mult de un an, ceea ce înseamnă că efortul financiar nu este unul semnificativ. Atunci când observaţi că lamelele nu mai sunt eficiente şi nu mai curaţă uniform suprafaţă peste care trec este momentul să schimbaţi setul de ştergătoare. Este recomandat ca lamelele să fie curăţate periodic pentru că pot acumula foarte multă mizerie sub ele. La spălătorie rugaţi să insiste cu jetul de apă în zona lor. Dacă sunt menţinute murdare ele se uzează mai repede pentru că toate acele impurităţi produc uzură suplimentară la fiecare acţionare a ştergătorului.

curatare parbriz la spalatorie

Folositi un lichid de parbriz special şi de bună calitate pentru că acesta îndepărtează mult mai uşor mizeria sau insectele de pe parbriz, în special la viteze ridicate când acestea se usucă. Indicatorul de nivel al lichidului de parbriz poate fi considerat un aspect de siguranţă şi este bine să nu vă obişnuiţi în a-l trece cu vederea. Atunci când se aprinde martorul, încercaţi să reumpleţi vasul cu lichid cât mai repede. Daca nu aveţi un indicator, reumpleţi regulat vasul cu lichid de parbriz. Acestea sunt câteva sfaturi simple şi uneori pot părea că nu sunt importante, însă vizibilitatea bună este un factor extrem de important atunci când eşti la volan.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)