autovit.ro

Sfaturi simple pentru a reduce consumul de carburant

Pentru o obține valori scăzute de consum nu este nevoie mereu de soluții extreme. Uneori este suficientă puțină atenție și o mașină bine întreținută. În continuare îți prezentăm câteva sfaturi simple care te vor ajuta să scazi consumul mașinii tale.

 

  1. Verifică presiunea anvelopelor

Atunci când se rulează cu anvelope care au o presiune prea mică, impactul asupra valorilor de consum poate fi foarte mare, în special atunci când crește viteza. De aceea, este recomandat să verifici presiunea din anvelope în mod regulat, mai ales atunci când ai drumuri interurbane. Durează doar un minut.

  1. Schimbă la timp filtrul de aer

Un filtru de aer murdar sau îmbâcsit poate avea repercusiuni directe asupra consumului și asupra puterii dezvoltate de motor. Dacă prin acesta nu trece suficient aer, amestecul de aer-carburant nu va fi optim, ceea ce va face consumul să crească. Filtrele de aer sunt ieftine și se pot schimba rapid chiar și de către tine.

  1. Verifică bujiile

Bujiile uzate pot cauza o aprindere incompletă, ceea ce duce la pierderea combustibilului. În medie, o bujie se aprinde de circa 3 milioane de ori la fiecare 1000 km, astfel încât nu este de mirare că se consumă în timp. Costul pentru a schimba bujiile este redus, iar operațiunea destul de simplă.

  1. Întreține corespunzător mașina

O mașină care este întreținută conform manualului de service va funcționa mereu bine. Schimbă la timp filtrele, uleiul și verifică mașina pentru a funcționa corect. Chiar dacă anvelopele, un filtru de aer sau bujiile au un impact minor luate separate, ele vor putea face diferențe în timp, dacă sunt schimbate și menținute într-o stare optimă.

consum redus

  1. Adoptă un stil de conducere anticipativ

Nu merge mai repede decât este nevoie în trafic, încât să fi nevoit să frânezi brusc. Anticipează traficul și adaptează viteza în consecință. Folosește mai mult frâna de motor, decât frâna clasică.

  1. Respectă limitele de viteză

Siguranța este cea care a impus limitele de viteză de pe șosele, dar respectându-le poți obține valori de consum foarte bune. La viteze medii, motorul mașinii tale are un consum optim.

  1. Nu ține motorul pornit când staționezi

Dacă ai ajuns la destinație oprește motorul. Procedează la fel și dacă vorbești pentru câteva minute cu un prieten lângă mașină. Astfel, salvezi combustibil.

 

Câteva reguli simple pot conta în timp. Întreține mașina corect și adaptează-ți stilul de mers la trafic.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)