autovit.ro

Sfaturi utile: cum poți scăpa de mirosurile neplăcute din mașină

Cu toții am experimentat la un moment dat mirosuri neplăcute în automobilul personal. Cum putem scăpa de ele? Iată câteva sfaturi utile.

Sunt mulți factori care pot produce mirosuri neplăcute în interiorul unui automobil. De la fumul de țigară care rămâne împregnat în tapițerie, până la mâncarea uitată în buzunarele portierelor sau un sistem de climatizare îmbâcsit. Ce putem face?

  • O vizită la spălătoria auto pentru o curățare temeinică a interiorului și a exteriorului poate rezolva problema mirosurilor neplăcute. Înainte de intra la spălătorie, elimină cu atenție deșeurile din mașină. Curăță buzunarele ușilor, sub scaune și în portbagaj.
  • Cu o cârpă moale și o substanță pentru curățarea suprafețelor de la interior șterge  toate elementele de plastic. Curăță și interiorul torpedoului.

sfaturi utile

  • Folosește o perie pentru a curăța tapițeria scaunelor de praf și mizerie. Insistă în zonele dintre perne și îmbinarea dintre șezut și spătar.
  • Cu ajutorul unui aspirator curăță interiorul mașinii după ce ai scos preșurile. Repetă același tratament și pentru portbagaj. La final poți folosi un parfum pentru interiorul mașinii.
  • Dacă tapițeria este pătată, aceasta poate deveni o sursă de mirosuri neplăcute. În comerț se găsesc substanțe speciale pentru curățarea tapițeriei auto din stofă. Se aplică pe zona pătată cu ajutorul spray-ului, apoi se curăță zona cu o perie.

miros neplacut masina

  • Dacă mirosul vine din zona gurilor de aerisire, atunci instalația de climatizare trebuie curățată. Operațiunea poate fi făcută de un profesionist sau putem folosi un spray special pentru curățarea sistemului de aer condiționat.
  • Nu uita de filtrul de polen. Dacă mașina este prevăzută cu așa ceva, acest filtru trebuie schimbat la intervalele de revizii.
  • Dacă mirosurile persistă, atunci soluția finală este un tratament complet de detailing efectuat de un specialist. Un detailing complet va curăța și împrospăta interiorul mașinii.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)