autovit.ro

Sfaturi utile: cum prevenim răul de mișcare în mașină?

Cunoaștem cu toții neplăcuta senzație de a ți se face rău în mașină. Cunoscut și sub numele de rău de mișcare este in fenomen care afectează anumite persoane. Iată câteva sfaturi pentru prevenirea și diminuarea senzației de rău în mașină.

Răul de mișcare poate apărea atât la deplasarea cu automobilul, dar se poate manifesta și pentru călătorile cu trenul, avionul sau pe mare. Starea de greață este generată de urechea internă care înregistrează schimbări dese și rapide de echilibru.

Pentru a ține sub control senzația neplăcută de greață este important să alegem un loc bun în mijlocul de transport. În mașină, cel mai bun loc este la volan, senzația de vomă apărând extrem de rar în cazul șoferului. Dacă nu șofăm, atunci locul din dreapta este cel mai indicat.

Înainte de începerea călătoriei este bine să ținem consumul de alimente, băuturi și alcool la minim. Alcoolul poate amplifica senzația de rău, iar mâncărurile grele nu sunt deloc recomandate înainte de călători cu mașina, mai ales dacă știm că suntem predispuși la rău de mișcare.

Dacă totuși senzația de greață începe să se instaleze, aerul rece este cel mai bun tratament. Deschideți geamul și inspirați adânc aerul rece, iar senzația de calmare va apărea imediat.

Dacă călătorim cu trenul, evitați să mergeți cu spatele la direcția de mers, iar în avion alegeți un loc în dreptul aripilor, acolo unde mișcările aeronavei se simt cel mai puțin.

Revenind la mașină, evitați să citiți în timp ce mașina se deplasează. Este valabil și pentru privitul în telefon. Este nevoie doar de câteva minute pentru ca senzația de greață se se instaleze. Este indicat să privim spre orizont, spre puncte fixe menținând capul echilibrat pentru limita stimularea vizuală.

Un remediu natural pentru răul de mișcare este ghimbirul. Se poate administra cu două ore înainte de plecare sub formă de capsule de extract de 100 sau 200 mg sau se poate mesteca ghimbir proaspăt.

De asemenea, pentru calmarea nervoasă și ameliorarea răului de mișcare se poate lua și magneziu. Mai există și numeroase medicamente care pot trata sau preveni răul de mișcare, pentru care cel mai bine este să întrebați farmacistul sau să aveți o recomandare la medicul specialist.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)