autovit.ro

Sfaturi utile: Cum să reduci eficient temperatura în habitaclul mașinii?

Vara este pe sfârșite, dar temperaturile ridicate se mențin. O mașină parcată pentru o zi întreagă în soare la peste 30 grade Celsius se transformă într-un adevărat cuptor. Cum putem răci eficient interiorul înainte de a pleca la drum?

O mașină parcată în soare atunci când temperatura ambientală depășește 30 grade la umbră se va transforma rapid într-un cuptor pe roți. La finalu zileli, în interior, temperatura poate trece de 60 grade. Ce putem face pentru a răci eficient interiorul înainte de a pleca la drum?

1. Ventilarea manuală a aerului cald

Înainte de a porni, deschide geamurile de pe o parte a mașinii și cu ajutorul portierelor de pe partea opusă, ventilează aerul de câteva ori. Vei elimina astfel o parte din aerul superîncălzit din mașină și vei face viața mai ușoară pentru sistemul de climatizare.

2. Pornirea sistemului de aer condiționat

După ventilarea interiorului, putem porni sistemul de aer condiționat, dar nu seta cea mai joasă temperatură posibilă. E suficient să lăsăm sistemul de climatizare pe 22 sau 23 grade și cu cea mai mare viteză a ventilatorului aleasă. De asemenea, este eficient ca pentru primele minute de deplasare, să lăsăm toate geamurile mașinii deschise. Curentul de aer format va scoate aerul încălzit din mașină.

3. Recircularea aerului rece

Pentru ca răcirea să fie și mai eficientă, putem apăsa și butonul de recirculare a aerului.

După ce aerul rece își face simțită prezența, putem închide geamurile și putem seta climatizarea pe poziția Auto. În momentul în care temperatura este plăcută poți dezactiva sistemul de recirculare pentru ca interiorul să primească aer din exteriorul mașinii. Reglează gurile de ventilație în așa fel încât curentul de aer rece să nu sufle direct spre pasageri. De asemenea, folosește și gurile de ventilație din partea de jos a mașinii, pentru a răcori și zona picioarelor.

probleme

O altă recomandare importantă este legată de trecerea bruscă de la o temperatură joasă la una ridicată. După o călătorie lungă cu mașina, timp în care sistemul de aer condiționat a păstrat o temperatură plăcută de 22 grade în interior, nu este recomandat să trecem brusc la 35 grade sau orice altă temperatură exterioară oferită de o vară toridă. În apropierea destinației, fără să renunți la sistemul de aer condiționat, deschide geamurile mașinii. Temperaturile se vor echilibra și te vei obișnui mai repede cu umiditatea ambientală.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)