autovit.ro

Sfaturi utile: cum să parchezi corect mașina pe termen lung

Crăciunul bate la ușă și începe perioada vacanțelor de iarnă. Mulți dintre noi vor pleca la drum fără automobil, acesta urmând să rămână în parcarea de acasă sau de la aeroport. Iată câteva sfaturi utile.

Pe perioada vacanțelor sau în cazul unei deplasări mai lungi, automobilul personal rămâne parcat pentru o perioadă mai lungă. Fie că rămâne în parcarea de acasă, la aeroport sau la birou, este bine să urmăm câteva sfaturi simple pentru a avea o vacanță fără stress.

1. Nu lăsa niciun obiect de valoare la vedere în interiorul mașinii. Chiar dacă mașina este într-o parcare cu plată, sau una subterana, este indicat să nu tentăm pe nimeni cu obiecte lasate la vedere.

2. Verifică închiderea geamurilor și trapei. Uneori este ușor să trecem cu vederea un geam întredeschis la una din portierele din spate, așa că este bine să ne asigurăm că geamurile au fost închise, iar portierele încuiate.

3. Nu lăsa plafoniera sau orice altă sursă de lumină deschisă. Asigură-te că farurile sunt stinse, iar toți consumatorii electrici au fost opriți. Chiar și un încărcător de telefon uitat în priza de 12V poate crea surprize neplăcute. Vom evita astfel descărcarea accidentală a acumulatorului mașinii.

4. Fă curat în mașină înainte de parcarea pe termen lung. Orice gunoi lăsat în interior, mai ales mâncare uitată, poate genera mirosuri neplăcute.

5. Verifică presiunea în anvelope înainte de parcare și dacă este nevoie, umflă pneurile la presiunea corectă. Dacă presiunea este prea mică și mașina rămâne nemișcată pentru o perioadă lungă de timp, anvelopa va fi afectată.

6. În parcările cu plată long-term, alege un loc mai ferit, nu foarte înghesuit și eventual într-o zonă mai puțin circulată a parcării. Vom evita astfel eventualele zgârieturi sau urme lasate de portierele deschise ale altor mașini.

7. Nu strică sa lăși numărul de telefon în geam sau la administratorul parcării pentru a putea fi anunțați în cazul unei urgențe.

8. Nu parca mașina pe termen lung într-o zonă neasfaltată. Ploaia poate transforma terenul în noroi și va fi dificil de urcat în mașină.

9. Lasă o racletă și o perie în mașină pe timpul iernii. La întoarcere putem găsi mașina acoperită de zăpadă și este neplăcut să nu ai cu ce îndepărta zăpada de pe automobil.

10. În cazul utilizării unei parcări long-term la aeroport, lasă tichetul de parcare în torpedoul mașinii. Vei evita pierderea sa în vacanță și nu vei răscoli toate bagajele la întoarcerea la mașină. Majoritatea parcărilor suprataxează pierderea tichetului de parcare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)