autovit.ro

Sfaturi utile pentru a avea maşina pregătită de iarnă

Deoarece iarna se apropie cu repeziciune vă supunem atenţiei câteva sfaturi utile pentru a vă pregăti maşina de anotimpul rece:

1. Utilizaţi anvelope de iarnă. Nu vă gândiţi să faceţi economii în acest segment pentru că pneurile de iarnă sunt elementul esenţial de siguranţă pe timpul iernii. Multă lume greşeşte când crede că, dacă nu este zăpadă, nu are nevoie de cauciucuri speciale de iarnă. Sub temperatura de 7 grade celsius un pneu de vară îşi pierde din elasticitate şi nu mai are aderenţă optimă nici pe suprafeţe uscate. Pe zăpadă sau pe suprafată îngheţată caucicurile de vară sunt absolut periculoase. Gândiţi-vă că vă riscaţi viaţa dvs. cât şi a celorlalţi parteneri din trafic.

2. Inspectaţi uzura ştergătoarelor. Vizibilitatea este unul dintre factorii cei mai importanţi pe timpul iernii, iar ştergătoarele sunt elementul principal pentru a asigura condiţii optime din acest punct de vedere. În general lamelele ştergătoarelor au o durată de viaţă de circa doi ani. Dacă acestea sunt vechi si nu mai şterg parbrizul sau luneta în mod optim este recomandat un set de ştergătoare noi. Este, de asemenea, important să folosiţi lichid de curaţare a parbrizului special pentru iarnă pentru a prevenii îngheţarea acestuia.

3. Asiguraţi-vă că sistemul de degivrare al lunetei şi al oglinzilor funcţionează corect.

snow Audi RS34. Verificaţi acumulatorul maşinii. Când temperaturile sunt scăzute, eficienţa unei acumulator scade şi, de aceea, mai ales dacă este mai vechi de 3 ani, este bine să fie verificat la un service, înaintea apariţiei temperaturilor scăzute.

5. Verificaţi amestecul de antigel. La service-urile auto există un tester pentru analizarea compoziţiei de antigel din sistemul de răcire al maşinii. Dacă limita de îngheţ este prea ridicată completaţi cu antigel până când se ajunge la nivelul dorit. Este o operaţiune simplă, care durează câteva minute, dar esenţială pentru maşină pe timp de iarnă.

6. Verificaţi vâscozitatea uleiului. În manualul de utilizare al maşinii veţi găsi cu siguranţă ce ulei are nevoie maşina dvs. pe timp de iarnă. Cu cât uleiul este mai rece cu atât devine mai vâscos, caz în care lubrifierea motorului poate fi insuficientă. De asemenea, este recomandat ca uleiul să fie schimbat înainte de anotimpul rece pentru că un ulei “murdar” nu va circula la fel de bine ca unul “curat”.

7. Ce este bine să ai în maşină pe timp de iarnă? Pe parcursul anotimpului rece este important să aveţi în maşină, pe lângă trusele obligatorii, câteva lucruri esenţiale. Astfel este util să aveţi: cabluri pentru alimentarea bateriei, trusă de lanţuri corespunzătoare dimensiunii anvelopelor maşinii dvs., o perie pentru zăpadă, racletă pentru gheaţa de pe parbriz, manuşi, rezervă pentru lichidul de spălare al parbrizului.

Pentru călătoriile lungi. Înainte de a pleca la un drum lung aveţi grijă la câteva aspecte importante: asiguraţi-vă că aveţi bateria de la telefonul mobil încărcată, încercaţi să aveţi în maşina măcar un sac de nisip şi o lopată, alimentaţi maşina de fiecare dată când aveţi ocazia, motorul fiind singura sursă de căldură în caz că vă înzăpeziţi. O lanternă, manuşi, haine călduroase, apă şi mâncare sunt, de asemenea, importante pentru siguranţa dvs.

 

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)