autovit.ro

Sfaturi utile pentru o călătorie fără probleme

În momentul în care trebuie să pleci la drum lung este mereu nevoie de o planificare foarte bună a călătoriei pentru a nu avea parte de probleme neplăcute. Dacă faci acest lucru corect poți evita situații stresante, pe care toată lumea vrea să le evite. În continuare vă prezentăm câteva sfaturi pentru a face lucrurile să meargă “ca pe roate”.

 

  1. Ai toate actele mașinii în regulă? Ai verificat asigurarea, rovinieta, ITP-ul? Lipsa unui astfel de act îți poate crea probleme serioase. Așadar, verifică-le și nu uita să le iei cu tine. De permis de conducere și buletin nici nu mai pomenim.
  1. Știi unde vrei să călătorești? Planifică în cele mai mici detalii drumul pe care vrei să-l urmezi și setează navigația din timp. Asta te poate scuti de întârizeri nedorite.
  1. Mașina este pregătită de drum? Ai făcut revizia la timp, anvelopele sunt potrivite anotimpului, presiunea lor este corectă, lichidele sunt completate? Acestea sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Starea mecanică generală a mașinii este un aspect primordial când vine vorba de siguranța ta.
  1. Pare banal, dar este indicat să faci plinul din timp, de la benzinării conoscute. Nu se știe ce surprize apar pe drum, în special dacă pleci pe timp de iarnă. Dacă drumul este foarte lung, nu evita să faci plinul regulat, în benzinării cunoscute. Nu aștepta să se aprindă becul de avarie.
  1. Dacă nu pleci cu mașina personală este bine să te familiarizezi cu comenzile din timp. Nu este indicat să schimbi setari ale mașinii sau să conectezi telefonul prin Bluetooth după ce ai plecat la drum.

maxresdefault-2

  1. Nu pleca obosit la drum. Odihnește-te suficient începând cu câteva zile înainte de plecare, mai ales dacă pleci pentru mai multe mii de km. Somnul este cel mai periculos dușman la drum lung.
  1. Asigură-ți cel mai bun confort la șofat prin reglaje optime ale scaunului, volanului, oglinzilor și nu uita să te îmbraci lejer și să ai încălțări comode. Este un detaliu esențial la drum lung.
  1. Uită de telefonul mobil. La drum lung nu este ca la un semafor din oraș. Lasă telefonul deoparte până la prima oprire. Uită de mailuri, de facebook sau de whatsapp. Pune siguranța pe primul loc.
  1. Nu conduce mai mult de 2,5 ore fără pauză. Dacă treci peste acest prag vei fi din ce în ce mai obosit și nu te vei mai putea recupera cu pauze scurte.

Tu ce alte sfaturi utile mai ai pentru o călătorie plăcută și sigură?

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)