autovit.ro

Sfaturi utile pentru a depozita anvelopele de vară într-un mediu corect

Anotimpul rece se apropie și, odată cu el, necesitatea de a schimba anvelopele și de a le depozita pe cele de vară. Pare o operațiune simplă, însă condițiile de depozitare sunt speciale daca vrei să păstrezi anvelopele într-o stare cât mai bună. Mai jos îți prezentăm cîteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi în condiții optime anvelopele de vară pe durata anotimpului rece.

 

  1. Temperatura recomandată pentru mediul în care sunt depozitate anvelopele variază între 15 și 25 de grade Celsius. Dacă valoarea nu este suprinsă în acest interval, rezistenţa în timp a anvelopei poate fi afectată. Acesta este unul dintre factorii esențiali pentru depozitare.
  2. Luminozitatea este alt factor care poate dăuna anvelopelor. Cauciucurile trebuie ferite de lumina directă, în special de cea a soarelui, dar şi de cea artificială care emite ultraviolete puternice. Cel mai sigur este ca anvelopele să fie învelite în huse sau saci de protecție.
  3. Umiditatea excesivă trebuie evitată. Încăperile cu umiditate ridicată, unde condensul se formează pe anvelope nu sunt potrivite. Anvelopele trebuie depozitate într-un mediu uscat, departe de ploaie sau de orice alt mediu umed. În astfel de condiții, anvelopele își pierd din proprietăți.
  4. Ozonul are un efect extre de nociv asupra compoziţiei anvelopelor. Încăperea pentru depozitare trebuie să nu conţină echipamente care produc ozon, precum lămpi fluorescente, aparatură electrică ce funcţionează la voltaj ridicat, motoare electrice sau orice altceva ce generează scântei sau descărcări electrice.

  1. Solvenţii, uleiurile, grăsimile şi căldura trebuie evitate. Anvelopele trebuie protejate de aceste elemente, în special când vine vorba de contact direct. De asemenea, lumina directă provenită de la un aparat de sudură este dăunătoare.
  2. Anvelopele trebuie depozitate în forma lor naturală, fără să existe presiunea asupra lor. O deformare menţinută pentru mai mult timp asupra unei anvelope poate aduce deteriorări structurale atunci când anveflopa este umflată. În astfel de cazuri, anvelope este compromisă în totalitate și nu mai poate fi utilizată.
  3. Atunci când manevraţi anvelopele pentru a le depozita nu le aruncaţi de la înălţimi mai mari de 1,5 metri. În astfel de cazuri, structura internă a pneului poate fi afectată, astfel încât acesta nu mai poate fi utilizat în condiţii de siguranţă.

Aceste reguli sunt simplu de respectat, astfel încât să depozitați anvelopele într-un mediu corect. Dacă nu întruniți astfel de condiții pentru mediul în care doriți să păstrați anvelopele pe durata iernii mai bine apelați la un depozit special pentru anvelope. Chiar dacă plătiți o chirie lunară, aveți garanția că anvelopele dvs. vor fi păstrate în condiții optime și nu se vor deterioara.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)