autovit.ro

Sfaturi utile pentru a pregăti mașina de anotimpul cald

Gata! Anotimpul rece a recut, iar vremea caldă își intră în drepturi. De aceea, mașina ta trebuie să fie pregătită pentru a face față concediului, dar și scurtelor escapade de weekend până la mare. Mai jos îți prezentăm câteva scurte verificări pe care este bine să le faci odată cu schimbarea anotimpului.

1.      Montează anvelopele de vară și verifică presiunea

Anvelopele de iarnă sunt la fel de ineficiente vara precum sunt cele de vară iarna. Așadar, deja este nevoie de anvelopele de vară pentru că temperaturile sunt mereu peste 7 grade Celsius. Dacă vei continua să utilizezi anvelopele de iarnă acestea vor suferi o uzură ridicată la temperaturi peste 10 grade. În plus, la montare, nu uita să verifici presiunea din pneuri.

2.      Schimbă uleiul și filtrul de ulei

Vara, când motorul funcționează în regim de temperaturi înalte este esențial ca uleiul din motor să fie cât mai bun, iar schimbarea lui primavara este recomandată pentru a scădea uzura componentelor în mișcare din motor. De asemenea, este recomandat să schimbi și filtrul de ulei.

3.      Spală mașină pe dedesupt pentru a elimina sarea

Este important ca, la primele spălări după iarnă, să cereți ca zonele din jurul roților și de sub mașină să fie curățată mai insistent cu jetul de presiune. Astfel se îndepărtează sarea și toate substanțele utilizate pentru topirea zăpezii. Acestea sunt de cele mai multe ori corozive și pot provoca daune în timp.

4.      Schimbă filtrul de aer

Filtrele de aer se colmatează pe timp de iarnă, iar schimbarea lor poate aduce beneficii. În primul rând consumul de combustibil poate fi mai mic chiar și cu 10%. Filtrele de aer merită schimbate des pentru că influențează direct modul cum se comportă motorul și nu sunt deloc scumpe.

curatare parbriz la spalatorie5.      Verifică ștergătoarele și schimbă-le le nevoie

Temperaturile scăzute au un rol negativ asupra uzurii lamelelor de la ștergătoare. Acestea sunt de cele mai multe ori ineficiente când vine anotimpul cald. Pentru că ploile sunt foarte frecvente primăvara este util să ai ștergătoare care funcționează eficient. De accea, este bine să verifici cât de bine șterg parbrizul și dacă este nevoie să la schimbi.

6.      Verifică plăcuțele de frână

Vara, la temperaturi înalte, uzura plăcuțelor de frână este ridicată. Verifică dacă placuțele de frână mai pot fi folosite. Plăcuțele de frână de proastă calitate se pot sparte când ajung la uzură mare, astfel încât este foarte importanta să le verifici. Nu face economii la acest capitol și utilizează plăcuțe de frână de calitate foarte bună.

7.      Verifică sistemul de aer condiționat și nivelul freonului din instalație

Sistemul de aer condiționat este unul dintre principale instalații utilizate pe timp de vară și sistemul care asigură confortul la drum lung. De aceea, este bine să verificați din timp dacă acesta funcționează corect. Mergeți la un centru specializat pentru verificarea lui și pentru reumplerea cu freon dacă este nevoie. Prețul pentru o astfel de operațiune nu este deloc ridicat, astfel încât puteți să evitați probleme neplăcute în viitor.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)