autovit.ro

Sfaturi utile pentru a preveni răul de mișcare

Una dintre cele mai neplăcute reacții la mersul cu mașina este starea de greață care apare datorită mișcării. Unele persoane nu pot parcurge drumuri prea lungi fără să sufere de acestă senzație neplăcută. Totuși, pentru diminuarea senzației sau chiar rezolvarea ei există câteva mici trucuri, pe care le detaliem mai jos.

 

Chiar dacă ele sunt destinate în general celor care merg cu mașina, se pot aplica și celor care au această problemă atunci când se deplasează cu barca, trenul sau autocarul. Starea de greață este generată de urechea internă care înregistrează schimbări prea dese de echilibru, dar poate să fie amplificată de mulți alți factori.

Iată mai jos sfaturile noastre

  1. Ține sub control consumul de mâncare, băuturi și alcool înainte și în timpul călătoriei. Evită consumul excesiv de alcool, de băuturi și mâncare pe care le suporți mai greu sau care îți dau aceea senzație de plin. Mâncărurile grase sau foarte condimentate nu sunt nici ele recomandate.
  2. Evită mirosul puternic de alimente. El poate agrava starea de greață.
  3. Evită să mergi cu spatele spre direcția de mers.
  4. În mașină, locul pasagerului din dreapta este de preferat banchetei spate. Acesta îți oferă o mai bună vizibilitate pe durata călătoriei, cu efecte pozitive asupra stării de greață.
  5. Sub nicio formă nu citi atunci când mașina se deplasează. Dacă ești sensibil este nevoie de doar câteva minute pentru ca senzația de greață să se instaleze.masina
  6. La viteze ridicate nu fixa cu privirea puncte apropiate. Este recomandat să privești spre orizont, spre puncte fixe, care nu se schimbă prea des.
  7. Asigură-ți o sursă de ventilație spre față. Efectele pozitive pot fi simțite după doar câteva secunde.
  8. Nu discuta cu alte persoane despre starea de greață și evită să asculți despre această problemă la alții. Asta îți poate amplifica negativ starea.
  9. Dacă nu reușești să depășești această stare există o multitudine de medicamente care te pot ajuta să treci peste călătoriile neplăcute cu mașina. Totuși, este foarte important ca acestea să fie recomandate de un medic specialist, după o consultație în prealabil.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)