autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile pentru șoferițe – cum să faci un test-drive concludent

În momentul în care vrei să cumperi o mașină nouă, primul gând este clar – trebuie să mergi să faci un test drive cu modelul dorit. Dar ce trebuie să urmărești? În general, bărbații analizează modul în care este livrată puterea motorului, cât de bună este accelerația sau cât de plăcută este mașina la conducere. Dar ce caută fameile? Sau, mai bine zis, la ce trebuie să fie atente atunci când fac un test drive. Iată câteva sfaturi utile.

 

  1. Verifică poziția de conducere

Urcă la volan și vezi cum te simți – scaunele sunt comode, vizibilitatea de jur-împrejur este bună, comenzile sunt la îndemână? Acestea sunt lucruri esențiale cu care te întâlnești zi de zi. Este important să te simți comod pe scaun șoferului și să ai suficiente reglaje pentru a putea sta optim pentru stilul tău de conducere. De asemenea, nu uita de suportul de pahare. Este suficient de mare pentru cafeaua pe care o bei zilnic? Găsești loc pentru telefonul mobil? Dar pentru chei?

  1. Cât de spațioasă este mașina și cât de bun este accesul?

Ai nevoie de mult spațiu la interior? Ai copil mic pe care trebuie să îl transporți? Câte bagaje încarci în mașină? Sunt întrebări esențiale. Dacă este nevoie să urci zilnic copilul pe scaunul său din spate este important ca accesul să fie facil. Verifică cât de largă este deschiderea ușilor, cât de mare este decupajul lor și dacă poți accesa ușor locurile din spate. Încercă să-ți imaginezi dacă portbagajul oferă un volum util suficient pentru deplasările zilnice sau pentru concedii. Reține aceste detalii pentru că te vor ajuta să iei mai ușor decizia corectă.

test drive

  1. Mergi suficient cu mașina pentru formarea unei păreri concludente

Dacă ești un cumpărător serios este de ajutor să menționezi asta vânzătorului. Cere mai mult timp pentru a testa mașina. Nu merge doar 2-3 străzi în jurul locației dealerului pentru că nu este util șă-ți faci o impresie pertinentă. Vezi cum te simți la menevrele din parcări, cât de ușor este mașina de parcat, cât de ușor se manevrează volanul sau cât de bine vezi spre partea din spate. Gândește-te dacă ai nevoie de senzori de parcare sau nu. Ambreiajul este suficient de moale pentru a nu deveni obositor în traficul aglomerat sau este nevoie de o cutie automată? Este mașina suficient de confortabilă pe drumurile prost asfaltate? Verifică asta alegând drumuri cu asfalt diferit. Ești mulțumită de cum frânează mașina? Dar de accelerație? Toate acestea necesită timp, mai ales când urmează să faci o investiție de calibru. Cere răbdare din partea dealerului și analizează atent fiecare detaliu. Dacă ai mai multe opțiuni în vedere este bine să notezi ideile principale după fiecare test, deoarece impresiile subiective se uită ușor. În momentul deciziei, notițele te vor ajuta să nu pierzi din vedere aspectele importante.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)