autovit.ro

Sfaturi utile – scapă de mucegaiul din mașină

În momentul în care mașina nu este utilizată pentru mai mult timp și umiditatea este ridicată, habitaclul poate fi foarte ușor atacat de mucegai. Acesta este extrem de periculos pentru sănătatea celor care călătoresc în mașină, ceea ce impune măsuri rapide pentru îndepărtarea sa.

 

Apariția mucegaiului în interiorul unei mașini nu este un lucru comun dacă automobilul este curățat și utilizat zilnic. Însă, dacă mașina este parcată pentru mai mult timp în căldura și umiditate, mucegaiul își poate face rapid apariția și este destul de dificil de eradicat. Ce alte condiții favoriează apariția mucegaiului? Acesta se hrănește cu moleculele organice, respectiv carbohidrați, grăsimi sau proteine. Un bun exemplu este dat de frunzele care se lipesc de pantofi și ajung în interiorul mașinii. Apoi, în condiții propice, mucegaiul se dezvoltă cu ajutorul lor.

detailing

Elimină mucegaiul, dar protejează-te

Înainte de a te apuca de treabă este foarte important să te protejezi și nu doar cu o pereche de mănuși, ci și cu o mască ce blochează trecerea sporilor de mucegai ridicați în aer, dar și cu o îmbrăcăminte care urmează să fie imediat curățată. De asemenea, pentru a curăța interiorul de mucegai ai nevoie de o soluție specială care se găsește în comerț, perii, cârpe și un aspirator.

În primă fază este important să scoți preșulețele din mașină, să le cureți foarte intensiv cu multă apă și substanță specială, iar apoi să le lași să se usuce în bataia directă a soarelui. La fel de important este să cureți mocheta mașinii, la fel de intens și să îndepărtezi orice urmă de mizerie cu ajutorul aspiratorului. În procesul de curățare este important să nu uiți de portiere, plafon și fețele de uși, care pot reține spori, ce pot face ca mucegiul să reapară în scurt timp. Curățați și plasticele de la inteior, cu o cârpă curată și soluție specială. Foarte importantă este curățarea scaunelor. Pentru acestea este ideală utilizarea unui aspirator special pe bază de spumă, existent la centrele de curațare profesioniste. Costă, dar este foarte eficient și va împrospăta interiorul mașinii tale.

În final, pentru a scapa de toți sporii de la interior, recomandăm utilizarea unui spray special pentru sistemul de aer condiționat. AC-ul se pornește la intensitate maximă cu motorul pornit, se activează butonul de recirculare, se închid geamurile, se deschide spray-ul și se așteaptă circa 15 minute.

Mucegaiul trebuie tratat cu mare atenție deoarece poate fi extrem de periculos sănătății, iar îndepărtarea lui necesită atenție sporită.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)