autovit.ro

Sistemele electronice pentru plata rovinietei și a taxei de pod de la Fetești se defectează din ce în ce mai des

În momentul inaugurării, sistemul de plată pentru rovinietă și pentru taxa de pod de la Fetești a rezolvat multe probleme pentru șoferi. Plata electronică este mult mai facilă și se poate face prin aplicații pe telefonul mobil sau în benzinării. Sistemul informatic din spatele a necesitat o investiție de circa 72 de milioane de lei, dar, în ultimul timp, sunt tot mai dese momentele în care acesta nu funcționează. Și o face în momentele când încărcarea sistemului este mare, în weekend-uri sau de sărbători.

Ultima problemă în sistem a pus în imposibilitatea de a recepționa plăți pentru mai bine de 16 ore, timp în care, evident, s-au pierdut banii din încasări. Oficialii de la Ministerul Transporturilor afirmă că echipamentul a fost pus în funcțiune încă din 2010 și nu a mai suferit nicio actualizare sau modernizare, astfel încât este destul de vechi și este normal să apară aceste momente. În ziua în care sistemul a fost oprit pentru 16 ore (weekend), pe lângă barierele de la Fetești au trecut circa 9.000 de mașini, care nu au stat la coada uriașă pentru a plăti. Este important de știut că CNADNR a decis să nu emită nicio amendă pentru acestea, dar nici pentru cei care au circulat fără rovinietă în ziua respectivă. O decizie normală, dar care a produs pierderi importante pentru companie. camere video rovinieta

Probleme încă de la început

Problemele au apărut încă din momentul în care sistemul a fost inaugurat. În primă fază softul nu putea face diferența între literele Y și V și emitea amenzi pentru ambulanțe, deși acestea aveau liberă trecere. Pe viitor, pentru a minimiza dependența de un sistem unic de plată, CNADNR are în plan să permită ca plata rovinietei să se poată face cu cardul pe siteul instituției. Punerea în practică a acestui proiect ar urma să coste 131.000 de lei. O sumă nu foarte mare dacă ne raportăm la faptul că, anul trecut, CNADNR a încasat din plata pentru rovinietă 935 de milioane de lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)