autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Rapid facelift – restilizare și motorizări mai eficiente

Aflată la prima generație, Skoda Rapid avea nevoie de un update tehnologic pentru a face față cerințelor anului 2017. Modelul ceh este poziționat în gama Skoda între Fabia și Octavia, având la bază platforma de la modelul de clasă mică. Modificările au vizat aproape toate capitolele, de la design și până la motorizări.

 

Deși schimbările nu sunt ușor de observat la prima vedere, Rapid beneficiază de o serie de elemente redesenate care schimbă subtil imaginea generală și aduce un plus de eleganță și rafinament al detaliilor. Astfel, printre elementele noi sunt spoilerul față, care asigură o nouă integrare pentru farurile de ceață, stopuri redesenate, dar și modelele complet noi de jante și culori mai atractive. Opțional, Rapid va putea fi comandată cu faruri bi-xenon care integrează o semnătură luminoasă cu tehnologie LED.

Cu cei 4,48 metri lungime, Rapid asigură unul dintre cele mai spațioase interioare din segment, fiind un concurent chiar și pentru multe modele de clasă compactă la acest capitol. Lucrurile stau la fel de bine și după facelift, însă avem materiale mai bine lucrate, mai atent alese, dar și noi ornamente.

Și echiparea de siguranță a avut de câștigat, Rapid fiind disponibil cu sistemul Multi Collision Brake, încă din dotarea standard. Sistemul permite frânarea automată atunci când este evitat un obstacol.

skoda-rapid-fl-new-gallery-38

Motorizări noi și conectivitate online

Gama de motorizări a suferit și ea schimbări importante. Astfel, vechea unitate de 1,2 litri pe benzină a fost înlocuită de propulsorul 1.0 TSI, extrem de modern, mai ușor cu 10 kg, cu emisii mai reduse, un consum mai mic și putere mai mare. Propulsorul este oferit în două versiuni de putere, de 95 CP și de 110 CP. Gama de motorizări este completată de 1.4 TSI de 125 CP, 1.4 TDI de 90 CP și de 1.6 TDI de 116 CP. Toate motorizările sunt Euro 6 și au valori de consum mai mici decât versiunile anterioare.

O altă noutate este că Skoda Rapid dispune de un sistem multimedia capabil să ofere un hotsport Wi-Fi, dar și servicii de asistență online. Pentru ocupanții locurilor spate, Rapid oferă acum două porturi USB care permite încărcarea telefoanelor mobile sau a tabletelor.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)