autovit.ro

Soluții pregătite de Primărie pentru a fluidiza traficul din Capitală

Recent, Primarul Capitalei a dat declarații despre soluțiile pregătite pentru a se rezolva problemele de trafic din București. Prioritatea este aceea de a eficientiza funcționarea sistemului de transport în comun, pentru a permite cetățenilor să renunțe la mașina personală, dar să aibă condiții foarte bune în RATB.

 

Alături de crearea de benzi dedicate în tot orașul pentru mijloacele de transport, Primăria are în plan construcția de parcări la intrările în orașe, dar și refacerea sistemului inteligent de semaforizare care nu funcționează în parametri în acest moment.

“Avem mai multe măsuri care merg împreună pentru degajarea aglomeraţiei din Capitală: construirea de parcări la intrarea în Bucureşti, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecţiile din Capitală, aproape 500 şi nu aproape 100 cât este acum proiectul pilot, total nesatisfăcător. Managementul inteligent al traficului va fi luat de la zero, pentru că ce se întâmplă acum nu este un management inteligent al traficului, şi nu putem să vorbim despre principii de smart city câtă vreme nu sunt introduse în această reţea smart toate intersecţiile din Capitală, şi aplicarea sistemului de benzi unice”, a declarat primarul Capitalei.

shutterstock_606575186

Benzi unice în tot Bucureștiul pentru RATB

Una dintre soluțiile de viitor pe care Primăria le are în plan pentru implementare este aceea de a crea benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Deși implementarea este dificilă și poate aduce probleme pe anumite artere înguste, planul este deja pus la punct și este gata pentru implementare.

“Sunt absolut convinsă că după implementarea sistemului de bandă unică în întreaga Capitală, nu doar acest proiect pilot care va demara la mijlocul lunii iunie, din ce în ce mai mulţi bucureşteni vor renunţa măcar câteva zile pe săptămână la autoturismul personal şi vor urca în autobuzele RATB pentru a folosi banda unică implementată în Capitală, aşa cum se întâmplă în marile oraşe europene”, a completat edilul.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)