autovit.ro

„Statistici de pret” – Afla pretul pietei pentru masina ta second hand

Fie ca vrem sa cumparam sau sa vindem o masina, ceea ce atarna cel mai greu in balanta atunci cand luam o decizie este pretul. De cate ori nu ne-am gandit „Oare nu e prea scumpa masina asta fata de pretul pietei?” sau „Oare cu cat as putea sa-mi vand masina?”.  Ei bine, putem afla raspunsul la aceste intrebari folosind „Statistici de pret”.

Statistici

Instrumentul „Statistici de pret”

Instrumentul „Statistici de pret” l-am creat pentru a ne ajuta atat pe cei care dorim sa postam un anunt cu maximum de eficienta cat si pe cei care dorim sa cumparam o masina la pretul pietei!

Usor de utilizat, acest instrument arata pretul mediu dar si cel minim si maxim al masinii despre care ne interesam. Astfel, tot ce trebuie sa facem este sa completam marca, modelul, anul de fabricatie si tipul caroseriei. In functie de aceste criterii, luand in calcul toate anunturile existente in acel moment pe autovit.ro, aplicatia afiseaza informatiile despre pret dar si cele mai recente anunturi ce corespund crieriilor introduse.

Pentru a intelege mai bine, sa luam un exemplu. Astfel, eu vreau sa stiu care este pretul pentru un Volkswagen Golf, din 2000, Coupe. Odata ce am introdus aceste date, iata rezultatul primit!

Statistici pret autovit

Vreau sa vand o masina. La ce-mi foloseste „Statistici de pret”?

Cu ajutorul instrumentului „Statistici de pret” putem identifica cel mai bun pret la care sa punem la vanzare masina noastra. Mai mult, deoarece afiseaza si cele mai recente anunturi similare cu al nostru, putem trage cu ochiul la concurenta si compara diverse specificatii ale masinii si preturi astfel incat sa optimizam cat mai bine raportul calitate pret al anuntului nostru.

Astfel, daca Volkswagenul din exemplu meu are 90.000 de km la bord, un pret de 2.900 euro si cam aceleasi dotari cu un model similar dar cu un rulaj de 130.000 de km, eu pot creste pretul masinii mele pentru ca am un rulaj mai mic.

Vreau sa cumpar o masina. La ce-mi foloseste „Statistici de pret”?

Cumpararea unei masini presupune o investitie mare si este necesar sa ne asiguram ca primim ce-i mai bun pentru banii pe care ii oferim. Statistici de pret ne este util deoarece ne ajuta sa ne facem o idee cu privire la marja de pret in care se incadreaza o masina precum cea pe care ne-o dorim. Astfel, putem identifica mult mai usor anunturile care au preturi exagerate sau in neconcordanta cu preturile pietei.

Voi l-ati folosit vreodata? Ce parere aveti, va este util?

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)