autovit.ro

Surpriza Chevrolet pentru Geneva: Spark electric

Dupa ce la finele anului trecut Chevrolet a dezvaluit versiunea electrica a lui Spark la Salonul Auto de la Los Angeles, noul model va fi prezentat in premiera publicului european peste cateva zile la Salonul Auto de la Geneva.

Marea noutate a acestui nou model din gama Chevrolet este fara indoiala sistemul de propulsie, cel mai avansat sistem electric proiectat pana acum de General Motors. Acesta se bazeaza pe un motor electric cu magneti permanenti care dezvolta peste 130 CP si asigura accelerarea de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8,5 secunde. Noua versiune Spark dispune de o baterie litiu-ion cu o capacitate de peste 20 kWh si care functioneaza cu ajutorul unui sistem activ de racire si incalzire pe baza de lichid. Mai mult, acumulatorul a fost proiectat astfel incat sa permita atat incarcarea la o sursa de curent alternativ, cat si incarcarea rapida la o sursa de curent continuu.

Spark_EV_2

Conectarea la o sursa de curent continuu permite incarcarea a 80% din capacitatea bateriei in aproximativ 20 de minute. Mai mult, acumulatorul a fost proiectat astfel incat sa suporte pe zi mai multe cicluri de incarcare rapide la o sursa de curent continuu. Incarcarea la o sursa de curent alternativ dureaza intre 6 si 8 ore, iar in standard se ofera un set de cabluri de alimentare.

Din punct de vedere estetic, versiunea electrica a lui Spark se identifica prin usoare tuse de design, observate atat la exterior cat si la interior. Iar printre cele mai importante aspecte ale interiorului se numara un nou grup de instrumente pe coloana de directie si un ecran LCD color de 7 inci . Un al doilea ecran este amplasat pe consola centrala si asigura interfata cu sistemul infotainment, comenzile pentru sistemul de climatizare si datele referitoare la eficienta energetica.

Reprezentantii marcii mai mentioneaza ca versiunea electrica a lui Spark este echipata standard cu sistemul “Chevrolet MyLink connected radio technology” si care permite utilizatorilor sa conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio, prin intermediul ecranului tactil de inalta rezolutie. In plus, utilizatorii MyLink care detin un iPhone compatibil (incepand cu versiunea 4S) ce ruleaza iOS6 vor putea utiliza sistemul avansat de asistenta Siri.

Aceasta versiune electrica a lui Spark va fi comercializata incepand cu anul viitor, pe anumite piete europene care vor fi anuntate ulterior.

Cum vi se pare aceasta versiune electrica pentru  Chevrolet Spark? Va astept comentariile mai jos…

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)